4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mayınlara karşı asfalt çalışması

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristleri önlemek için sınırda geniş güvenlik önlemleri alırken, Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü de mayınlara karşı asfalt çalışması başlattı.

Irak sınırında teröristler tarafından döşenen mayınların patlaması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiği Hakkari-Şırnak karayolunda asfalt çalışması başlatıldı. Daha önce asfaltlanan ancak tahrip olduğu için rahatlıkla mayınların yerleştirildiği karayolu, 15 kişilik ekip ve 8 iş makinesiyle asfaltlanıyor. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Karadere mevkiinde çalışmalarını sürdüren ekipler, 35 kilometre asfalt döktüklerini ve hedeflerinin 150 kilometreyi tamamen asfaltlamak olduğunu söyledi. Asfalt çalışmalarını sürdüren ekip görevlilerinden Mahzar Beyaz Polat, "Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak mayınları önlemek için asfalt çalışması başlattık" dedi.

Çukurca ilçesi Çığlı köyünün muhtarı Müslüm Ediş ise, yapılan çalışmalardan dolayı rahatladıklarını söyledi. Muhtar Ediş, "Köyümüz Irak'ın sıfır noktasındadır. Bu yol sınıra sıfır noktadan geçiyor. Daha önce yollarımız tahrip olmuştu, mayın döşenebiliyordu. Bu sene Şırnak sınırından Hakkari'ye kadar asfalt çalışması yapılıyor. Allah razı olsun ekiplerimizden. İnşallah bundan sonra eski günleri unuturuz. Mayın falan döşeyemeyecekler, her şey güzel olacak bundan sonra" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 14:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?