2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Meclis üyeleri mezra yollarında

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz ve Özçelik Yıldız, köy ve mezralarda gezerek vatandaşların sıkıntılarına çare bulmaya çalışıyorlar.


Birçok köy ve mezrayı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Ahmet Korkmaz ve Özçelik Yıldız, buralarda yol, su, elektrik, okul ve sağlık evleri sorunlarını tespit ettiklerini söylediler. Gezdikleri bazı köylerin durumlarının içler acısı olduğunu belirten meclis üyeleri devletin bu köyleri biran önce el uzatması gerektiğini ifade ederek, "Köy ve mezra sakinlerin dertlerine derman, sorunlarına çare bulmak için yollara koyulduk.

Bazı köylere hizmet götürmek için ihaleler yapılmış. Ancak yapılan işler takip edilmemiş. Vatandaş sorunlarına ciddi bir şekilde eğilecek bir otorite irade bekliyor. Önceki gün Kaymaklı köyünü ziyaret ettik. Bu köyümüzde sık sık elektrik kesintileri oluyormuş. Köye yapılan depo da sağlıksız olduğu için vatandaşlar içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Kış aylarında sıkıntı yaşadıkları için köylerine bir sağlık evi yapılmasını istiyorlar.

Kendi kaderleri ile baş başa bırakılan birçok köy yetkililerin uzatacağı yardım elini bekliyor. Köylerdeki ziyaretlerimiz sürecektir. Bu eksiklikleri not ederek İl Genel Meclisi toplantılarında gündeme getireceğiz. Eğer bizden önce de böyle bir çalışma yapılmış olsaydı belki de bu kadar sıkıntı ile karşı karşıya gelmezdik" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?