2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Mehmetçik 3 kişiyi kurtardı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Zap suyuna yuvarlanan araçta bulunan 3 kişi, Mehmetçikler tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağ olarak kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre kaza Hakkari-Çukurca karayolu 53.'üncü kilometresinde bulunan Geçimli ve Akkaya köyü yol ayrımında meydana geldi. Çukurca ilçesinde Akkaya köyüne gitmekte olan Hüseyin Kaçar yönetimindeki 30 AL 003 plakalı yolcu minibüsü, Geçimli köyü yakınlarındaki Geçimli Karakol Komutanlığı arasındaki Akkaya köyü yol ayrımında dönüş yaparken dikkatsizlik yüzünden 25 metre yükseklikte yuvarlanarak Zap suyun düştü. Geçimli Karakol Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlerin durumu üstelerine bildirmesi üzerine yaralıların kurtarılması için 30 askerden oluşan bir kurtarma operasyonu düzenlendi. Soğuk havaya aldırış etmeyen askerler her yıl onlarca kişinin canını olan büyük bir cesaretle Zap suyuna girerek aracın içinde sıkışan yaralıları tek tek kurtararak büyük bir dikkatle battaniyeler içersinde anayola doğru taşıdılar. 

Mehmetçikler, daha sonrada temin ettikleri araçlarla amca oğulları oldukları belirtilen sürücü Hüseyin Kaçar (28) ile Eyüp (42) ve Ali Kaçar (24) Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ulaşmalarını sağladılar. İlk tedavilerinin ardında Eyüp Kaçar ve Ali Kaçar ayakta tedavi olup evlerine gönderilirken, sürücü Hüseyin Kaçar ise ambulansla Van Araştırma Hastanesine gönderildi. Zap suyunun içinde kalan araç ise daha sonra askerler ve iş makinelerinin yardımıyla sudan çıkartıldı.
Askerlerin zamanında müdahalesi sonucu yaralıların kurtarıldığını belirten köylüler, yanına yanaşmakta bile korktukları Zap suyuna askerlerin büyük bir cesaret örneği göstererek girdikleri ve yaralıları kurtardıklarını söylediler. Araçta bulunan 3 kişiye zamanında müdahale etmemesi halinde boğulup Zap suyuna kapılıp gidebileceklerini anlatan köylüler Mehmetçiklere teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?