3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Mehmetcik hastanın imdadına yetişti

Hakkari'nin Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde bulunan doğum hastasını Mehmetçik helikopterle hastaneye kaldırdı.


Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarına maruz kalan Dağlıca köyünde Mehmetçik, taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bölge halkının yardımına koşuyor.

Hakkari Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, "Dağlıca köyünde 21 Ağustos 2008 tarihinde doğum esnasında kan kaybeden bir kadın köyde bulunan ebe ve askeri birliğin tabibi tarafından müdahale edilmiş. Kadının derhal ameliyat edilmemesi gerektiği ve aksi halde hayatını kaybedeceğini değerlendirmiş.Doğum yapan kadın silahlı kuvvetlerimizin bölgeye ivedi olarak gönderdiği bir helikopterle, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne nakil edilmiş. Anne derhal ameliyata alınmış, başarılı bir ameliyatla hayatı kurtarılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi bu hastaya da gerekli duyarlılığı göstermiş, bir başka ifadeyle devletimiz, daima halkımızın yanında olduğu gösterilmiştir. Sonuç olarak hayatını kaybetmek üzere olan bir vatandaşımızın yeniden hayata dönmesi nedeniyle duyduğumuz memnuniyeti ve silahlı kuvvetlerimize şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Anneye ve bebeğe sağlık, mutluluk dolu bir yaşam diliyoruz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?