3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Mehmetçik operasyonları sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını sıklaştırdığı Şırnak ve Hakkari ile Irak sınırında Mehmetçikler adeta etten duvar örerken Cudi Dağı'na çok sayıda komando sevk edildi. 

Mehmetçikler, kış aylarının başlaması ile birlikte eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen PKK'lı gruba yönelik Cudi, Gabar, Kato ve Bestler Dereler bölgesinde operasyonlarına devam ediyor. Cudi Dağı'nda bir grup teröristin yeri tespit edilirken bölgeye çok sayıda tam teçhizatlı ve ağır silahlarla donatılmış komandolar sevk edildi.Operasyon için Cudi Dağı'na çıkan Mehmetçiklerin morallerinin yüksek olduğu görülürken yol üzerindeki köylerde bulunan çocuklar Mehmetçikleri asker selamıyla ve el sallayarak uğurladı. Mehmetçikler yol kenarında kendilerine el sallayan çocuklara yine asker selamı ile karşılık verdi. 

Sıcak çatışmaların devam ettiği Cudi ve Gabar Dağı'nda Mehmetçikler operasyonlarını sürdürürken köy korucuları da kritik noktalarda 24 saat elleri tetikte nöbet tutuyorlar. 

Mehmetçiklerin karadan sürdürdüğü operasyonlara Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler de destek veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?