4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mehmetçik tarafından cami onarımı

Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Emir Şaban Camii Mehmetçik tarafından restore edildi.

PKK terör örgütüne yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Mehmetçik, bölge halkına hizmet etmeyi de ihmal etmiyor. Sınırda yerleşen Mehmetçik Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinin tek tarihi camisini restore ederek halkın hizmetine açtı. Yaklaşık 10 gün önce çalışmaları başlatılarak onarımı tamamlanan Emir Şaban Camii düzenlenen törenle açıldı. 635 yılında Çukurca ilçesinde yaptırılan tarihi caminin restorasyon işini üstlenen Mehmetçik, büyük bir gayret ve azimle camiyi yeniledi. Emir Şaban Camii'nin açılışında konuşan Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilim, fen ve medeniyetle birlikte dinimize de büyük değer verdiğini belirtti. Tümgeneral Olcan, "Atatürk demiştir ki, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir'. Atatürk'ün ilime ve fenne ne kadar önem verdiğini, eğitime ne kadar önem verdiğini böylece bir kere daha vurgulamış olduk.

Ancak bu caminin restorasyonuyla ilgili olarak da Atatürk'ten dem vurarak bir şey söylemek istiyorum. Atatürk sadece ilme, medeniyet yolundaki çalışmalara değil eğitime değil aynı zamanda dinimize de en büyük önemi, en büyük değeri vermiş bir insandır. İnsanlarımızın, milletimizin dinini en iyi şekilde yaşaması için gerekli tüm çalışmaları yapmış biridir. Burada şunu söylemek istiyorum burası Allah'ın evidir. Kendi evimizin temizliğine ne kadar önem veriyorsak Allah'ın evine ondan daha çok değer vermemiz gerekir. Yüce dinimize duyduğumuz saygıyı gösterebileceğimiz en önemli işaret buranın temiz ve güzel olmasını, dinimize layık bir şekilde tutulmasını sağlamaktır. Dolayısıyla bu konudaki bir ihtiyacı gidermek için üzerimize düşen görevi yapmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu caminin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Emir Şaban Camii açılışına, Yüksekova Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Erhan Kubat, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, 3. Sınır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Çukurca Kaymakam Pevrül Ayhan Akpay, Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 16:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nermin düzenci IP: 88.228.182.xxx Tarih : 27.06.2007 15:17:34
sayenizde çok huzurluyuz size sonsuz teşekkür ediyorum tüm türkiye adına...siz olmazsanız belkide suan çok farklı durumlarda olurduk..tüm mehmetçik allaha emanet olsun