4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mehmetçik'ten öğrencilere gezi

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Jandarma Taktik Sınır Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mehmetçik dershanesinde eğitim gören başarılı 25 öğrenciyi değişik illere geziye göndereceği belirtildi. 

Çukurca ilçesinde eğitim gördükleri Mehmetçik dershanesinde başarı gösteren 10'u bayan olmak üzere toplam 25 öğrencinin, 20 Nisan 2007 tarihinde 6 günlüğüne motivasyon amaçlı bir gezi turuna gönderileceği bildirildi. Öğrencilerin yaklaşık 1 hafta sonra çıkacakları gezi turu kapsamında 21 Nisan tarihinde Malatya'ya giderek burada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız tarafından kabul edilip misafir edileceği kaydedildi. Geceyi Malatya'da geçirecek olan öğrencilerin ertesi günün sabahı 2. Ordu Komutanlığı tesislerini gezdikten sonra Ankara'ya hareket edeceği ifade edildi. 

Öğrencilerin Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı misafirhanesinde kalarak, görevlendirilen rehberler eşliğinde Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Atatürk Orman Çiftliği, Hacettepe ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile büyük alışveriş merkezlerini gezecekleri kaydedildi. 

Öğrencilerin Hakkari'ye dönüşlerinde ise Elazığ'daki askeri birliklerde konaklayacakları bildirildi.
İha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 00:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?