4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mehmetçik'ten duygulu mektuplar

Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin Hakkari Dağlıca başta olmak üzere sınır bölgesinde görev yapan mehmetçiğe moral olsun diye geçen ay gönderdiği meptuplara duygu dolu cevaplar geliyor.

Okulun tarih öğretmeni Nurdan Demirci'nin başlattığı "Mehmetçiğe destek" kampanyasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ülkemizin yaşadığı son terör olaylarında duygu ve düşüncelerini kağıda dökerek bunları sınır bölgesinde görev yapan mehmetçiklere gönderen öğrencilere cevap gecikmedi.

Hakkari Dağlıca'daki kanlı baskında şehit veren Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Onbaşı Faruk Yörük ile Piyade Er Metin Kökel tarafından Hakkı Altuntaş ve Aycan Pekin isimli öğrencilere gönderilen "Biz burada şehit olmak için dua ediyoruz" şeklinde ifadelerin yer aldığı mektup duygusal anlara sebep oldu.


Aycan Pekin tarafından sınıf arkadaşlarına okunan Onbaşı Faruk Yörük tarafından yazılan mektupta şöyle deniyor:

"Sevgili Aycan kardeşim, Mektubunu aldık ve çok samimi bulduk. Arkadaşlarla cevap yazmaya karar verdik. Aslında bu mektup sadece buradaki askerlerin değil binlerce vatan evladının sana cevabıdır. Bizim arkamızda sizin gibi dualarını esirgemeyen kardeşlerimiz oldukça, ne bu vatanın bir karış toprağına zarar gelir ne de size.

Bugün biz bunu devam ettiriyoruz. Yarın senin ağabeyin, kardeşin, belki de oğlun. İnan Aycan bu gurur duyulacak bir şey. Belki burada imkanlar çok kısıtlı. Şartlar çok zorlu ama inan bunların bile apayrı bir tadı var. Ne kadar zorlasa da, bazen bunaltsa da herkes tek bir şey için tek yürek halinde bekliyor. O soysuzlara haddini bildirmek, güzel ülkemizin her karış toprağını o canilerden temizlemek için buradayız."

Kanlar akmasın, kardeşlerimiz ölmesin diye mücadele ettiklerini belirten Onbaşı Faruk Yörük'ün mektubu şöyle devam ediyor:

"Belki birçok insan 21 Ekim'de verilen 12 şehidi unuttu bile. Keşke herkes senin gibi sağduyulu olsa. Senin mektubun bize bir farklı geldi. Çok içten ve sıcak bulduk. Sanki eline silahı verseler sonuna kadar giderim der gibi yazmışsın. Emin ol Aycan, bu vatanın bize ne kadar ihtiyacı varsa, sana ve senin gibilere de o kadar ihtiyacı var. Ailene de, nazik davetleri için teşekkür et.

Biz de sana gel misafirimiz ol diyeceğiz ama boşver kardeşim. Buralar çok soğuk. Üşütür hasta olursun. Seninle yüzyüze görüşmeyi de isterdik. Kısmet işte. Kendine iyi bak kardeşim. Hayatta başarılar. Ara sıra yazarsan çok seviniriz."

Hakkı Altuntaş isimli öğrenci de kendisine gelen mektubu okudu. Piyade Er Metin Kökel tarafından kaleme alınan mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Sevgili Hakkı, ben bu mektubu senin yazmış olduğun mektuba karşılık vermek isteyen bir Mehmetçik için yazıyorum. Ben bölük yazıcısıyım. Sevgili Hakkı kardeşim, şu an bu mektubu nöbet dönüşünde yazıyorum. Daha yeni yeni ısınıyorum. Hava, belki -15 bilemedin -16 derece filandır. Ama asla komandolar üşümez, yemez, içmez, uyumazlar. İnşallah sen de asker olunca ne demek istediğimi anlarsın. Vatanıma canım feda. Buradaki asker arkadaşlarım keşke her gün terörist avına çıksak diye can atıyor. Keşke şehit olsak diye dua ediyorlar. Kendine iyi bak. Gözünüz arkada kalmasın. Bu vatan bizimdir. Bunlar komando sözleridir. Biz batıdakiler gibi banklara değil Hakkari'nin karlı dağlarına şafak atıyoruz. Bize kaç şafak diye sormayın. Biz şafak 1 derken şehit verenlerdeniz"

Öğrenciler Aycan Pekin ile Hakkı Altuntaş, askerlerin gönderdiği mektupları sürekli okuduklarını ve çok duygulandıklarını belirterek askerlere fırsat buldukça mektup yazacaklarını söylediler.

Tarih ögretmeni Nurdan Demirci de, askerlere destek olabilmek amacıyla mektup gönderdiklerini söyleyerek, "Biz her zaman Mehmetçiğin yanında olduğumuzu göstermek için mektup yolladık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bundan sonra sık sık mektup yazacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 10:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet tabaklı IP: 88.242.131.xxx Tarih : 10.03.2008 16:32:39

askerlerimize canımız sağ olsun