4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Mehmetçikten sağlık taraması

Hakkari Valiliği ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ortak etkinlikte, vatandaşlar tepeden tırnağa sağlık taramasından geçirildi. Sağlık taramasına bayanlardan çok erkelerin ilgi göstermesi dikkat çekti. 

Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Hakkari İl Temsilciliği'nin içinde bulunduğu binada yapılan etkinliğe Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Kurmay Albay Yahya Bacak, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş eş ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Askeri Hastane'de görevli 3, İl Sağlık Müdürlüğü'nden de 1 olmak üzere toplam 4 doktor, bayanları çocuklarıyla birlikte tepeden tırnağa kadar sağlık taramasından geçirdi. Dernek binasının değişik odalarında kurulan dahiliye, çocuk, üroloji ve diş polikliniklerine akın ederek ayakta bekleyen kadınlara Mehmetçikler tarafından pasta ikram edildi.

Sırasıyla polikliniklere alınan kadın ve çocuklar muayene edilerek kendilerine ilaç yazılırken, bazıları ise Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Daha sonra etkinlikte bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, kadınlar hak ve özgürlüklerine kavuşabilmesi için herkese belirli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Hak ve özgürlük kavramının sadece bir güne değil, yılın 365 gününe yayılması ve bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Pehlivan, "Bunun kadın erkek üstünlük yarışı olarak algılanmaması gerekir. Hak ve özgürlüklere sahip çıkılması şeklinde algılanması gerektiğine inanıyoruz. Dünyadaki bütün kadınlar hepimiz için çok değerlidir. Bu zihniyetin hakim olmasıyla birlikte bir problem yaşanmayacağına inanıyorum. Kahraman analarımızı yetiştirdiği evlatlar sayesinde ülke bağımsızlığına kavuştu. Bunda analarımızın ve bacılarımızın çok büyük rolü var. Doktorlarımız bugün ve yarın akşama kadar sağlık taraması yapacaklar" dedi. 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi Başkanı İbrahim Adıyaman ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın Hakkari Valiliği katkılarıyla dernek binasında bir etkinlik düzenlediğini belirtti. Sağlık taramasının dernekleri çatısının altında yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Burada şehit annelerimiz ve kardeşlerimiz sağlık taramasından geçirilmekteler. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bütün yetkililerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?