5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Mehmetçikten sağlık taraması

MEHMETÇİKTEN SAĞLIK TARAMASI

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Köprülü Sınır Tabur Komutanlığı ekipleri, Yukarı Akaya köyünde sağlık taraması yaparak yardıma muhtaç 150 öğrenciye de kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Huzur ve güveni sağlamanın yanında yöre halkının sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek dar gelirli ailelere yardım elini uzatan Mehmetçiğin eğitime olan desteği ise hız kesmeden devam ediyor. Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Köprülü Sınır Tabur Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Recep Olt, ilçeden 45 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Akkaya köyü ile 5 ayrı mezrayı ziyaret ederek köylülerin sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Daha sonra 150 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü 7 derslik ve 9 öğretmeni bulunan Akkaya Köyü Şehit Astsubay Salim İzleyen İlköğretim Okulu'ndaki yardıma muhtaç öğrencilere Kaymakamlık ve Köprülü Sınır Tabur Komutanlığı tarafından alınan kırtasiye ve giyim malzemeleri dağıtılırken, asker doktorlar ise halkı sağlık taramasından geçirdi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çukurca İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yıllardır köylerde hep modern eğitimin çarelerini aradıklarını belirtti. Çiftçi , "Şimdi geldiğimiz noktada Çukurca ilçesi gerçekten eğitim ve öğretim kadroları, okul alt yapılarıyla güzel bir noktaya geldi. Son gelen sözleşmeli öğretmenlerle birlikte öğretmen kadromuz daha da güçlendi. Huzur ve güveni sağlamanın yanında eğitimde de bizleri yalnız bırakmayan Köprülü Sınır Tabur Komutanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada çocuklarla yakından ilgilenen askerler, onlara çikolata ikram ederek zırhlı aracın üzerine çıkartıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEHMETÇİKTEN SAĞLIK TARAMASI
MEHMETÇİKTEN SAĞLIK TARAMASI
MEHMETÇİKTEN SAĞLIK TARAMASI
MEHMETÇİKTEN SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:23:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?