2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Memur-Sen'den Kürt Açılımı açıklaması

Hakkari Memur-Sen Şube Başkan Vekili Nurettin Fırat, Türkiye'nin sorunu olan Kürt sorununun Kürdün de Türkün de sorunu olduğunu belirterek "Çözümü de içtedir ve bu, Kürt-Türk, tüm Anadolu insanının talebidir" dedi.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bürolarında bir basın açıklaması yapan Nurettin Fırat, "Kürtlerin en büyük değerlerinden bir tanesi olan Ehmedi Hani, kimi dörtlüklerinin her mısraını Kürtçe, Türkçe, Farsça ve Arapça örerek bu coğrafyada yaşayan halkların birlikteliklerini şiirlerinde işlemiştir. Yine bir diğer Kürt değeri olan Mela Ehmedi Ciziri, Osmanlı divan şairlerine nazireler yazmıştır. Evrensel insan haklarının, demokrasinin ve sivil anlayışların geliştiği bu süreçte Türkiye'de bunun tam aksi politikalar yürürlüğe konulmuş, Kürtlerin temel hak ve hürriyetleri noktasındaki talepleri bölücülük sayılmış, problemler bölgeyi bir savaş arenasına çevirmiştir.

Bu hukuksuzluklara karşı çıkanların bir kısmı da şiddeti tek seçenek görerek yangına körükle gitmişler ve böylece bu şiddet ortamında Türk ve Kürt ama hepsi Anadolu çocuğu 40 bin civarında insan heder edilmiş, Türk ve Kürt analarının yüreği yakılmış, 17 bin faili meçhul işlenmiş, insanlar asit kuyularında yakılmış, 4 bin civarında köy boşaltılmıştır. Yeni bir Türkiye inşa edecek kadar milli sermaye yok edilmiştir. Kürdün sorunu Türk'ün de sorunudur. Kürt sorunu Türkiye sorunudur. Çözümü de içtedir ve bu, Kürt-Türk tüm Anadolu insanının talebidir" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına sendika üyeleri de katılarak destek verdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 11:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?