4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Merkezi sistemle ezan

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, ezanların Ramazan ayında merkezi sistemle okunması ile muhtemel kazaların önüne geçildiğini belirtti. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Öztürkçü, bundan önce olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ezanların merkezi sistemle okunduğunu hatırlatarak, "Vatandaşlardan ezanların zamanında okunmaması, bazı camilerde okunan ezanların kulağa hoş gelmemesi, birbirlerine yakın camilerdeki ezan seslerinin birbirlerine karışması ve ezanların farklı farklı saatlerde okunması gibi şikayetler gelmesi üzerine böyle bir karar aldık. Hacı Sait Camii'ne kurduğumuz kablosuz merkezi sistemle okunan ezan, alıcılar vasıtasıyla bütün camilerden duyuluyor. 

Camilerde görevli müezzinlerimiz görevlerine eskisi gibi devam ediyor" dedi.
Öztürkçü, iftar saatinde erken ezan okunmaması için alınan önlemlerle ilgili soruya ise, "Benden önceki dönemde yaklaşık 3 yıl önce iftara 5 dakika kala akşam ezanı erken okunmuştu ve çoğu vatandaş da iftarını açmıştı. Bu tür kazaların yaşanmaması için Ramazan ayı öncesinde bütün görevli çalışanlarımızla birlikte toplantılar yaptık. Görevli imam arkadaşlarımız ezanı zamanında okuyarak bu tür kazaların önüne geçecektir" şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:50:27
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 15:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?