4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Merzan Mahallesinde çöp sorunu

Hakkari Merzan Mahallesi sakinleri, zamanında toplanmayan çöplerin çevreye saçıldığını belirterek belediyenin bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirttiler.

Merzan Mahallesi ile Durunkaya Beldesi alternatif yolun kesiştiği noktada belediye tarafından belirlenen alana çöplerini boşaltan mahalle sakinleri, bu çöplerin zamanında alınmadığı için rüzgarın etkisiyle hem yol kenarlarına hem de tarım alınlarının saçıldığını belirttiler. Mahalli sakinlerinden Adil Harmancı, meyve ağaçları ile meşhur olan ve ilin en güzel mahallelerden bir tanesi olan Merzan Mahallesi'nin çöpler nedeniyle kötü bir görüntüye büründüğünü belirtti.

Çöplerin biran önce alınmasını isteyen Harmancı, gündüz saatlerinde ise, yol kenarlarına çöplerini boşaltan kişilere ceza kesilmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor ise, şehrin tüm mahallelerinde ekiplerin çöpleri sağlıklı bir şekilde topladığını belirtti. Bir süre önce vatandaşlara uyarılarda bulunarak ekipler tarafından temizlenen alanlara yeniden çöp atanlara ağır para cezası kesileceğinin anlatıldığını belirten Bor, "Şehrin güzel bir görünüme kavuşması için belediye tarafından belirlenen saatlerde çöplerin noktalara atılması gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?