4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Meşaleli yürüyüşe davet

KESK ŞUBESİ'NDEN MEŞALELİ YÜRÜYÜŞE DAVET

KESK Hakkari Şubeler Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Emel Akbaş, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek için düzenleyecekleri meşaleli yürüyüşe herkesi davet ettiklerini belirtti.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan şube binasında bir açıklama yapan Emel Akbaş, 8 Mart'ı her yıl daha fazla kadın cinayetleri, kadına karşı işlenen şiddeti ve artan kadın intiharlarıyla karşıladıklarını söyledi.

Akbaş, "Kadın cinayetlerinin olağanlaştığı, kadın için çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, savaş ortamının oluşturularak mağduriyetin merkezinde kadının yer aldığı, kız çocuklarına karşı istismarın kanunlarla sıradanlaştığı bir süreci yaşıyoruz. Bu kıyama karşı biz KESK'li kadınlar olarak yine her yıl duruğumuz gibi bu yıl da durarak alanlarda olacağız. KESK Hakkari Şubeler Platformu kadın üyeleri olarak 7 Mart 2011 Pazartesi saat 17.30'da meşaleli bir yürüyüş ve ardından basın açıklamasıyla 8 Mart eylemliliklerimizi başlatıyoruz. Bu etkinliğe tüm KESK'li kadınları, tüm sivil toplum örgütü kadın üye ve yöneticilerini ve Hakkari'deki tüm kadınları davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 17:39:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 18:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?