2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

MEYA-DER'den "barış" çağrısı

MEYA-DER'DEN

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Hakkari Şube Başkanı Mikail Atan, barış çağrısında bulundu.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) binasında bir basın açıklaması yapan Mikail Ata, "PKK'nın tek taraflı çatışmasızlık sürecinin devamını ve askeri operasyonların durmasını sağlayarak ölümlerin önüne geçelim" çağrısında bulundu.

Ata, "Gelin savaşın acısını yüreğinde yaşayan Türk annesi ile Kürt annesinin acısının aynı olduğunu bilelim. Acıyı yaşayanlar barışı daha çok isteyenlerdir. Yeni acıların yaşanmaması için barışı en çok onlar istemelidir. Çünkü şoven düşünenler, milliyetçiler ve savaştan beslenenler, barışın ve kardeşliğin düşmanıdır, bunu böyle bilelim. Anadolu'da Türk'ün Türk gibi, Kürt'ün Kürt gibi kimliği, dili, inancı ile özgür ve kardeş yaşaması için ölüm yerine yaşamı, savaş yerine barışı, düşmanlık yerine kardeşliği koyarak dört elle sarılalım, bu süreci ölüme değil yaşama, savaşa değil barışa, düşmanlığa değil kardeşliğe dönüştürelim. Barışın yolunda el ele gönül gönüle yaşamı yeniden örerek mutlu bir geleceğe yürüyelim" ifadelerini kullandı.

MEYA-DER'DEN
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:03:02
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?