4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Meyve ve sebsecilik gelişiyor

Hakkari Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu, sebzecilik ve meyvecilik de büyük gelişmelerin yaşandığını, yöre halkının üretici konumuna geçmesi için imkanların seferber edildiğini belirtti. 

Mehmet Gündoğdu, Müdür Yardımcısı Şevket Kurt ve Proje Şube Müdürü Kerem Kazak ile birlikte Bitkisel ve Havansal Üretimi Geliştirme Projesi çalışmalarıyla ilgili Otluca Köyü Uyanık Mahallesi'nde incelemelerde bulundular. Tarım alanlarını tek tek dolaşan tarım ekibi, çiftçilerle sohbet ederek onların sorun ve sıkıntılarını dinlediler. Bir süre önce Tarım İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan meyve fidesi tarlaları ve meyvecilik tarlalarının dolaşan ekip meyvecilik ve sebzecilik alanında olumlu sonuçlar ortaya çıktığını belirttiler. Çiftçilere teknik konular hakkında da bilgi veren tarım ekibi, birkaç yıl içersinde çiftçilerin yüzde 99'nun kendi ürettiklerini pazarlayabileceğini belirttiler. 

İncelemelerinin ardından bilgi veren Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu, il ve ilçelerde tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için valilik nezaretinde çalışmalar başlattıklarını belirtti. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte tarım ve hayvancılıkta olumlu gelişmelerin yaşandığını anlatan Gündoğdu,"Yörede hayvancılık gün geçtikçe canlanıyor. Üretici iken tüketici duruma düşen yöre halkının yeniden üretici konumuna geçmesi için imkanlarımızı seferber ettik. Bu yıl çiftçilikle uğraşanlara rekor düzeyde meyve fidanı ve sebze fidesi dağıttık. Bağ ve bahçeleri dolaştığımızda çok büyük gelişmelerin yaşandığına şahit olduk. Birkaç yıl içersinde her çiftçi artık ürettiğini rahatlıkla piyasaya sürebilecektir. Olumlu gelişmelerin olması çiftçileri olduğu gibi bizleri de sevindirmiştir" dedi. 

Otluca Köyü Uyanık Mahallesi çiftçilerinden Fahri Yalçın ve Ramazan Taş ise, dağıtılan meyve ve sebze fidelerinden memnun olduklarını belirttiler. Ekiplerin sürekli kendilerini denetleyip bilgilendirdiğini anlatan çiftçiler, Tarım İl Müdürlüğü sayesinde artık tüketici durumdan çıkıp üretici duruma gelecekleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fehmi IP: 85.99.50.xxx Tarih : 4.06.2007 00:19:57
fahri bey hakkarinin gelmiş gecmiş en iyi insanlarından biridir onun gibi bir fahri daha yok bence devam fahri bey seninle gurur duyuyoruz