3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Meyve yetiştiricilerinin yüzleri gülüyor

Hakkari'de 'Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında çiftçiler tarafından yetiştirilen sebze ve meyvelerden verim alınmaya başlandı.


Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin finanse ettiği ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2006 yılından itibaren il genelinde uygulamaya konulan proje kapsamında 2008 yılında çiftçilere dağıtılan sebze ve meyve fidelerinden ürünlerin alınmaya başlandığı bildirildi. Şehirden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkiinde çiftçilik yapan vatandaşların Valiliğin destekleriyle yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden olumlu verim aldıkları belirtildi.

Proje kapsamında yetiştirilen karpuzların 20 kilograma kadar ulaştığı bildirildi. Remzi Karaca isimli çiftçi, yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden güzel verim aldıklarını belirtti. 2 dönüm domates ile 10 dönüm karpuz yetiştirdiğini belirten Karaca, "Karpuz yetiştiriciliğinde de büyük ölçüde verim aldık. Elde ettiğimiz domatesin kilogramını 75 Ykr, karpuzun kilogramını ise 50 Ykr'dan satıyoruz. Vatandaşlar yerli sebze ve meyveye büyük ilgi gösteriyor. 20 kilograma kadar ulaşan karpuzlarımızdan büyüklerini sattık. Şuanda elimizde küçük olanlar kaldı. Geçimimizi sattığımız sebze ve meyve sayesinde sağlıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 19:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?