5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Mezarlıklara 300 fidan

KADINLAR MEZARLIKLARA FİDAN DİKTİ

Kadın Merkezi (KAMER) Hakkari Şubesi organizatörlüğünde mahalle sakinlerinin yardımıyla 2 ayrı mezarlığa 300 adet fidan dikildi.

KAMER Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu, kadın dayanışmasını sağlamak ve ağaçsız olan mezarlıkları yeşillendirmek için çalışma başlattıklarını belirtti. İldeki mezarlıkların içler acısı bir halde olduğunu ifade eden Selimoğolu, Gazi Mahallesi'nde 2 ayrı mezarlığa çam dikerek ağaçlandırdıklarını söyledi.

Selimoğlu, "Gazi Mahallesi Muhtarı Nihat Yür ile birlikte İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden 300'e yakın çam fidanı temin ettik. Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresi'nin yardımıyla dikilecek fidan yerleri açıldı. Mahalle sakinleri ve mezarlıkta yakınları bulunan aileler de bize destek vererek her iki mezarlığa 300 yakın çam fidanı diktik. Buradaki amacımız kadın dayanışmasını sağlamak ve kadının her toplumda var olduğunu göstermektir. Biz ağaçlandırma yaptık, ancak çevresinin örülmesi gerekiyor. Bu konuda da duyarlı vatandaşların bizlere destek vermesini istiyoruz" dedi.

KAMER Sorumlusu Suzan Selimoğlu ve beraberindeki bayanlar daha sonra hep birlikte mezarlıklara fidan diktiler.

KADINLAR MEZARLIKLARA FİDAN DİKTİ
KADINLAR MEZARLIKLARA FİDAN DİKTİ
KADINLAR MEZARLIKLARA FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 16:41:01
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?