5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Milli Eğitim'den öğretmenlere çağrı

GÖREVLERİNE DÖNMEYEN ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, yarı yıl tatilinin başlamasına rağmen rapor alıp gelmeyen öğretmenlere görevlerine dönme çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde ara tatilin bitmesinin ardında birçok okulda eğitim ve öğretime yeniden başlanırken Hakkari'nin il ve ilçelerinde ise birçok okulda öğretmen sıkıntısı nedeniyle eğitimde sıkıntıların yaşandığı belirtildi.

İHA muhabirine sorularını cevaplandıran Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, rapor alarak gelmeyen bazı öğretmenlerinin vicdanlarına seslendiğini belirtti. Öğretmenlerinin şuanda öğrencilerin başında bulunması gerektiğini belirten Bulut, oysa birçok öğretmenin uçakların rötar yapmasını bahane ederek veya rapor alarak gelmediğini söyledi. Bulut, "Gelmeyenlere sesleniyorum, biraz vicdanlı olunuz. Eğer, hasta değilseniz, rapor alarak öğrencilerin derslerinin boş geçmesine sebep oluyorsunuz. Bunu yapmaya hakkınız yoktur. Vakit harcamadan görevlerinizin başına dönün. Aldığınız raporlar tek tek incelenerek usule uygun olup olmadığına bakılacaktır. Usule uygun değilse hakkınızda inceleme başlatılacaktır" dedi.

OKUL YÖNETİCİLERİNDEN VELİLERE ÇAĞRI

Şehit Selahattin İlköğretim Okulu başta olmak üzere bir çok okul yöneticisi ise, öğretmenlerinin rapor alıp gelmediğini belirttiler. Her bir okulda değişik branşlarda en azında 10 öğretmen açığı bulunduğunu belirten okul yöneticileri, bu sıkıntıyı yetkililere bildirdiklerini belirttiler. Okul olmasına rağmen öğrencilerin gelmediğinden de yakınan okul yöneticileri, velilere seslenerek çocuklarını okula gönderilmesi çağrısında bulundular. Okul yöneticileri, "Birkaç öğretmen rapor alıp gelmeyebilir. Bu öğretmen kardeşlerimiz hasta da olabilir. Ancak okul var. Bu defa öğrenci gelmiyor. Gelen öğrencileri geri göndermiyoruz. Bazı sınıflarda ilgili branş öğretmeni olmasa bile başka öğretmen derse giriyor. Bu uygulamayı başlatmamıza rağmen öğrenci bulamıyoruz. Bu defa da iki sınıfı bir araya toplayarak ders vermeye başladık. Velilere sesleniyoruz, lütfen çocuklarınızı okula gönderiniz" şeklinde konuştular.

VELİLER VERYANSIN ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenen Şaban Tan, Ahmet Berk, Yunus Çiftçi isimli veliler ise, Türkiye genelinde eğitim ve öğretimin başlamasına rağmen çocuklarının öğretmen sıkıntısı nedeniyle halen ders başı yapamadığını belirttiler. Çocukların kendilerine derslerinin boş olduğunu bu nedenden dolayı okula gidemediğini söylediklerini belirten veliler, okula gittiklerinde ise, birçok branş öğretmeninin olmadığına şahit olduklarını ifade ettiler. Veliler, "Biz 2009 yılını hep olaylarla geçirdik. Olay olmayan gün geçmedi. Bu da otomatik olarak öğrencilerin derslerini etkiledi. Yarı yıl tatilinde karne alan birçok öğrencinin dersleri zayıf geldi. Hiçbir öğretmen bu öğrencilerin moralini yükseltelim diye not yükseltmesi de yapmadı. Olaylar öğrencilere mal edilmesin. Öğretmenler iyi bir eğitim versin ki, bu çocuklar olaylara da karışmasınlar. Şimdi yarı yıl bitmesine rağmen 2 gündür öğretmen yok. Bunun sorumlusu yine öğrenci veya veli mi diye soruyoruz. Bir de 'Hakkari üniversite sınavlarında son sırada yerini alıyor' deniliyor. Tabii ki böyle olursa sonunculuktan kurtulamayacağız" şeklinde konuştular.

GÖREVLERİNE DÖNMEYEN ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:01:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 16:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun sarı IP: 83.66.88.xxx Tarih : 10.02.2010 22:05:19

Valla veliler ilk önce kendilerine baksın! yardım yardım demeyi bırakın evinizde son model araba eviniz kirada kendiniz lojmanda vs. çocuklarınızı lastik ayakkabiyla okula gönderip öğretmenine aldırmaya çalışyorsunuz.okulda valilik yardımı olduğunda jet hızıyla çocuğunuzda kandinizde okula kosuyorsunuz.. Oradaki yeni genç öğretmenler batıdaki emeklisi gelmiş öğretmenlerden daha bir azimle kendini yırtarak ders anlatıyor oysaki sizin o bölgenin öğretmenleri ordaki kendi müdür m.yrd. cılarıyla çay içip muhabbet etmekten ders mers anlatmayıp çocuklara yüksek not verip 40-50 gün devamsızlığı olan öğrencileri geçirmeye çalışıyor.Ondan sonrada herşeyi inkar ediyorsunuz..yazıklar olsun...