4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Minibüsçülerin protesto eylemi

Hakkari- Van karayolunda devam eden yol genişletme çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını iddia eden 15 minibüsçü, araçları ile birlikte valilik binası önünde toplanarak durumu protesto ettiler.

Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 4 yıldan beridir devam eden yol genişletme çalışmaları nedeniyle ilçelere yolcu taşımaktan sıkıntı çektiklerini ve saatlerce yolda kaldıklarını belirten minibüsçüler hem kendilerinin hem de yolcuların perişan olduğunu söylediler. Sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanan minibüsçüler, araçlarını caddeye park ettiler. Minibüsçüleri temsilen Mikail Semer ve beraberindeki 2 kişi, Vali Yardımcısı Abdullah Ucgun ile bir süre görüşerek sıkıntının giderilmesini istediler. Vali Yardımcısı Ucgun'a yolun hangi saatlerde kapalı olacağı ve hangi saatlerde açık olacağının belli olmadığını anlatan minibüsçüler, saatlerce yolda beklediklerini anlattılar.

Görüşme sonrası açıklama yapan ve Vali Yardımcısı Ucgun'un yanından umutlu döndüklerini belirten Mikail Semer, Hakkari-Van karayolu üzerinde genişletme çalışması yapan müteahhit firmanın değiştiğini, yeni firmadan, yolun hangi saatlerde kapanacağı ve hangi saatlerde açık olacağına dair kendilerine bilgi verme sözü aldıklarını ifade etti.

Minibüsçülerden Ramazan Aktaş ise, Hakkari-Van karayolu yaklaşık 4 yıldan beridir sürekli kapandığını belirtti.

Aktaş, "Hakkari'de il dışı ve ilçelere yolcu taşıyan yaklaşık 2 bin minibüs bulunmaktadır. Biz sadece minibüsçüler değil, tüm Hakkari halkı bu yoldan dolayı mağdur durumdadır. Hastalar oluyor saatlerce yolun açılmasını bekliyoruz. Valiliğin önünde, yolun hangi saatlerde açık kalacağı ve hangi saatlerde açılacağını bilmek istediğimizi anlatmak için toplandık. Madem ki yol kapanacak 3 gün tamamen kapatsınlar, her gün kapanmasın böylece biz de bu sıkıntıdan kurtulmuş olacağız. Çözüm bulunmaması halinde artık evlerimizden dışarı çıkmayacağız" dedi.

Güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sonrası, minibüscüler valilik binası önünden sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 12:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?