4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Minibüse mayın tuzağı!

Hakkari yakınlarında bir yolcu minibüsü geçerken mayın infilak etti. Hakkari Valisi, 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Olay, bu sabah meydana geldi. Hakkari'nin merkeze bağlı Durankaya Beldesi ile Geçitli Köyü arasında giden sivil plakalı minibüs mayının infalak etmesi sonucu büyük hasar gördü. Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, ölü ve yaralılar olduğunu söyledi. Bölgeye sağlık ekipleri ve askeri birlikler sevk edildi.

10 KİŞİ ÖLDÜ

Hakkari Vali Muammer Türker, DHA muhabirine kendisine gelen bilgilere göre, olayda 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Türker, hain saldırıda 4 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında 1 bebeğin bulunduğunu söyledi.

Sivil plakalı minibüsün Hakkari'ye gitmek üzere Durankaya Beldesi'ne bağlı Geçitli Köyü'nden hareket ettikten sonra yol kenarına yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Vali Türker, 4 yaralının tedavi altına alındığını, terörist saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Ölenlerin sürücü Aydın Erol ile Eşref Gür, Enes Erol, Abuzeyd İden, Şirin Kurt, Semiha Dayan, Raife Çiftçi, Cane Dayan, Nurullah Çiftçi ve Umut Çiftçi olduğu belirlendi.

Kazada yaralananların ise Özgür İden, Sudenaz Kurt (3), Berivan Dayan ile 15 aylık Zeynep Kurt olduğu tespit edildi.

ERDOĞAN: "KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan İstanbul Ticaret Odası’nda yaptığı açıklamada Hakkari’de 10 kişinin öldüğü mayın patlamasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, “Terör belli bir bedeli ödettiriyor ama bu bedel karşılıksız kalmayacak” dedi.

Erdoğan şu mesajları verdi:

Terör belli bir bedeli ödettiriyor ama bu bedel karşılıksız kalmayacak.

Terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Sürecin kararlı bir şekilde takipçisiyiz bu tür olaylar bizi yıldırmayacak.

..
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 12:57:51
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?