4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Minik Dilan kazada yaralandı

Hakkari'de meydana gelen trafik kazasında bir kız çocuğunun ağır yaralandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, kaza bugün öğle saatlerinde şehirden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Çanaklı köyünde meydana geldi. Van'dan Hakkari istikametine gelen sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen bir minibüs, bilinmeyen bir nedenden dolayı yoldan çıkarak Çanaklı köyündeki bir bakkalın önünde bulunan Dilan Adıyaman (7) isimli kız çocuğuna çaptığı belirtildi. Kaza sonucunda başından ve yüzünden ağır yaralanan kız çocuğu Nebi Adıyaman isimli bir köylü tarafından özel otomobiliyle Devlet Hastanesi'ne getirilmeye çalışıldı. Plakası öğrenilemeyen Nebi Adıyaman'ın yönetimindeki araç ise kız çocuğunu hastaneye yetiştirmeye çalıştığı sırada virajı alamayarak il merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'ndaki köprünün direğine çarptı. Yaşanan ikinci kazada ölen veya yaralanan olmazken, araçta ise maddi hasır meydana geldiği bildirildi. İkinci kazayla birlikte çevredekiler tarafından araçtan alınan yaralı kız çocuğu hemen Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk tedavinin ardından hastanede beyin cerrahi uzmanı olmadığı için sağlık durumu ağır olan kız çocuğu ambulans ile Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Trafik kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çocuğa çarptığı belirtilen ve ismi öğrenilemeyen araç sürücüsünün jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Kazayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çanaklı köyü sakinlerinden Musa Adıyaman, 1991 yılından itibaren yerleştikleri köylerinde şuana kadar birçok trafik kazasının yaşandığını belirtti. Köylerinin içinden geçen Hakkari-Van karayolunda 1991 yılından bu yana yaşanan birçok trafik kazasında şuana kadar 20 çocuğun hayatını kaybettiğini iddia eden Adıyaman, yetkililerin köylerinin içinden geçen karayoluna ya bir düzenleme getirilmesini ya da köylerinin boşaltılarak kendilerinin başka bir yere nakledilmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla IP: 88.225.112.xxx Tarih : 11.07.2008 13:40:44

böyle dengesiz insanlarında araç kullanmalarını anlamıyorum madem ki çarptın bari orada insan olduğunu gösterip hastaneye götürseydin kaçmakla bir çözüme varılmadığını görmüşsündür sana en büyük ceza ömür boyu hapis sen buna layıksın