2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Minik öğrencilere tasarruflu ampul

Hakkari'de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'El ele Enver' kampanyası çerçevesinde öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı.

Hakkari Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ampul dağıtım törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okulun toplantı salonunda düzenlenen törende okul müdürleri ve öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, 2008 yılının enerji verimliliği yılı olarak belirlendiğini söyledi. Bu çerçevede merkezde ve taşrada çeşitli aktivitelerin planlandığını söyleyen Vali Türker, enerjinin dünyanın gündeminden hiç düşmeyecek bir konu olduğunu söyledi. Vali Türker, "Şuanda gerek bizim bu bölgede yaşadığımız bir takım problemlerin gerekse de dünyada yaşanan birçok problemlerin arkasında aslında enerji ile ilgili sorunlar var. Enerji güç mücadelesinin de bir aracı. Uluslar arası platformda ülkeler ve uluslar arası örgütler enerji üzerinden birbirlerine yükleniyorlar. Bazen bunlar farklı kılıflarda ortaya çıkıyor. Ancak şunu bilin ki gerek geçmişte yaşanan gerekse de önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek savaşların aslında arka planında ve güç mücadelelerinin arkasında çok ciddi bir şekilde enerji var. Bugün büyük güçlerin en fazla üzerine düştüğü konulardan bir tanesi. Uluslar arası örgütlerin yine aynı şekilde çok büyük önem verdiği bir konu. Bizim bu bölgemizde de gerçekten enerji meselesi çektiğimiz sıkıntıların arka planında önemli bir yer tutuyor. Bunu net olarak söyleyebiliriz " şeklinde konuştu.

Vali Türker'in yaptığı konuşmanın ardında enerji tasarrufu ile ilgili kısa bir film izletildi. Daha sonra sınıfları dolaşan Vali Türker, evlerinden eski ampul getiren öğrencilere yeni tasarruflu ampuller dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?