2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Minikler Filistin için dua etti

Hakkari'de minik öğrenciler köylerindeki Şeyh Ali Türbesi önünde toplanarak Filistin'deki İsrail saldırısının durması için dua ettiler.. Bir köylü türbeye dua etmeye gelen öğrencilere gofret ikramında bulunurken bazı köylüler ise savaşın durması için kurban kestiler.

Şehirden 35 kilometre uzaklıktaki Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan 100 hanelik Üzümcü köyünün ilköğretim okulundaki bir gurup minik öğrenci, köyde bulunan ve il dışında gelenlerin ziyaretçi akınına uğrayan ve yapılan tüm duaların kabul edildiği inanılan Şeyh Ali Türbesi'ne gelerek Filistin halkı için dua ettiler.

Hasan Çiftçi isimli vatandaş fatiha okurken, minik öğrenciler ise küçük ellerini açarak dualara eşlik ettiler. Öğrenciler daha sonra öldürülen yaşıtları için bir dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra alkışlar eşliğinde kahrolsun İsrail sloganları attılar. Bazı minik öğrencilerin kafalarına siyah bat bağlaması ise dikkatlerden kaçmadı. Bir okul öncesi minik çocuğun türbe önünde ağlaması ise arkadaşlarını duygulandırdı. Elindeki gofret kutusu ile türbeye gelen bir vatandaş ise, Filistin'deki kanın durması için önce dua etti sonra da öğrencilere gofret ikramında bulundu. Nazlı Er ve Doğan Kurt isimli öğrenciler, Filistin de öldürülen yaşıtları için türbeye gelerek dua ettiklerini belirtiler.

İbrahim Çiftçi ve Hasan Çiftçi isimli köylüler ise, Türkçe ve Kürtçe olarak İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadıklarını belirterek, kanın durması için türbede dua ettiklerini, kurban kestiklerini ifade ederek Allah'ın bu zulmü kabul etmeyeceğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?