27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Misyonerler Hakkari'de cirit atıyor

Hakkari İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, kentte misyonerlik faaliyetinde bulunan bazı kişilerin özellikle gençlere İncil dağıttıklarının tespit edildiğini belirterek, amacın herkesi Hristiyanlaştırmak olduğunu dile getirdi.

Kendilerinin de Kur’an-ı Kerim meali dağıtımına geçtiklerini kaydeden Kolukısaoğlu, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında yapılan ’Peygamber Efendimiz’in Hayatı’ konulu bilgi yarışmasında konuşan İl Müftüsü Kolukısaoğlu, Türkiye’nin her tarafında misyonerlerin kol gezdiğini ve gençlere zarar verdiğini anlattı.

Herkesin misyonerlik faaliyetlerinden şikayetçi olduğunu ifade eden Kolukısaoğlu, amacın insanları Hristiyanlaştırmak olduğunu dile getirdi.

Kolukısaoğlu, "Bu insanlar emellerini gerçekleştirmese bile insanlarımızı İslam’dan soğutmaya çalışacaklar. Ot gibi bir neslin yetişmesi bile bunların işine geliyor. Çünkü tarihimizde 8 defa Haçlı Savaşları olmuştur. Haçlı Savaşları İslamiyet’i yok etmek Hıristiyanlığı dünyada bırakmak içindi" dedi.

Misyonerlerin Türkiye’nin her tarafında gençlere İncil dağıttığını söyleyen Mustafa Kolukısaoğlu, "İlimizde Yunanistan ve Fransız asıllı olan kendilerini gizleyen bazı kişiler var. Bunlar Hakkari lisansını, insanlarını örf ve adetlerini iyi biliyorlar. Tespit edilmelerine rağmen bunlara bir şey yapılamıyor. Çünkü adamlar dinini anlatıyorlar. Biz de bu nedenle gençlerimize açıklamalı Kuran-ı Kerim meali kitaplarından bin adet dağıtacağız. İlçe müftülüklerimizde kendi ölçeklerine göre bu kitaplardan gençlere dağıtacak. Zararlı çevrelerin yok edilmesi için başka hiçbir çare yoktur. Sadece Allah’ın dediğini insanlara vererek İslam’ı öğretmektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:52:00
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 19:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?