2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Mucize kurtuluş

HAKKARİ'DE MUCİZE KURTULUŞ

Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaklaşık bir saat kalbi duran vatandaş yeniden hayata merhaba dedi. Bu mucize kurtuluşun hastane doktorlarını bile şaşırttığı belirtildi.

Bir süre önce boğaz ağrısı şikayeti ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelen 42 yaşındaki evli ve 5 çocuk babası Haydar Çiftçi aniden fenalaşarak kalbi durdu. Kardiyoloji Uz. Dr. Osman Ufacık ve beraberindeki doktor arkadaşları ve hemşirelerin yardımıyla bir saatlik bir uğraştan sonra vatandaşı yeniden hayata kavuşturulması sağlık çalışanlarını ve ailesini sevince boğdu.

İki gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan Haydar Çiftçi bugün basın mensuplarına konuştu. Yeniden hayata dönmenin sevincini yaşayan Çiftçi, boğaz ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurduğunu daha sonra da kendini yoğun bakımda bulduğunu söyledi. Çiftçi bugün yoğun bakım ünitesinden alınarak tedavisinin devamı için ambulansla Van Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderildi.

Hastanın kardeşi Haluk Çiftçi ise kardeşini yeniden hayata döndüren doktorlarla gurur duyduğunu belirterek, ağabeyinin yeniden hayata dönmesinin mutluluğu içersinde olduğunu belirtti.

BAŞHEKİM DR. GÜNEŞ "YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HAYAT KURTARIYOR"

Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş ise yaptığı açıklamada, daha 3 ay önce açmış oldukları yoğun bakım ünitesi sayesinde güzel bir duygu yaşadıklarını belirtti. Dr. Güneş,"Yaklaşık 2 gün önce hasta bize boğaz ağrısı şikayeti ile gelirken acilden aniden fenalaşması sonucu kalp krizi geçiyor ve kalbi duruyor. Doktor arkadaşlar hemen başında müdahalesini yapıyorlar. Daha sonra hastada solunum durması gerçekleşiyor. Bir saat civarındaki çabanın ardından hastanın kalbi geriye geliyor ve hemen yoğun bakıma alınıyor. Hasta 2 gün solunum cihazına bağlı kaldı. Akşam saatlerinde hastamızı yoğun bakımdan çıkarttık. Hastanın durumu şuanda iyi bu bize büyük mutluluk yaşatıyor. Yoğun bakımda doktor ve hemşirelerin büyük bir emeği var onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra şuraya buraya gitmekten ziyade yoğun bakım ünitesinde durumları iyileştirildikten sonra gidecekler. Yoğun bakım açıldıktan sonra kötü hastalarımızın oranı yüzde 70-80 civarında bir azalma oldu. Sekiz yataklı bir yoğun ünitemiz var bazen yer olmadığı için hastalarımızı il dışına sevk etmekteyiz. İnşallah Hakkari'de sağlık alanında bundan sonra daha büyük işler yapılacak. Eğer bu yoğun bakım ünitesi olmasaydı hastamız 4 saat yol gidecekti ve yolda her an her şey olabilirdi. Hastayı kaybetme olasılığımız oldukça yüksekti. Yoğun bakım ünitesinin olması hastalarımıza biraz daha yaşama şansını vermiştir" şeklinde konuştu.

Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Uz. Dr. Gökhan Pirinçek, bu büyük ve sevindirici geri dönüşü yoğun bakımdaki hemşirelere borçlu olduklarını, bir insanın yeniden hayata merhaba demesinin ise sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hastanın hayatını kurtaran Kardiyoloji Uz. Dr. Osman Ufacık, yoğun bakımın bir ekip işinin olduğunu belirtti. Hastaya acilde ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını söyleyen Dr. Ufacık,"Hastanın kalbi durmuştu. Bir saate yakın kalp masajı yaptık. Kalp geri dönünce solunum cihazına bağladık. Normalde bu hastanın Van'a sevk konusu olsa bile yolda hayatını kaybetme oranı çok yüksekti. Bir saatlik bir uğraştan sonra kalbin geri gelmesi bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi. Çünkü kalbin geri geleceğinden umutlu değildik" dedi.

HAKKARİ'DE MUCİZE KURTULUŞ
HAKKARİ'DE MUCİZE KURTULUŞ
HAKKARİ'DE MUCİZE KURTULUŞ
HAKKARİ'DE MUCİZE KURTULUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 14:40:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 14:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?