2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Mühendis çifte muhteşem düğün

MÜHENDİS ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN

Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun kızı Nesrin Bedirhanoğlu yapılan görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi.

Bir süre önce Harran Üniversitesi'nde okudukları sırada tanışan ve sonrasında evlenmeye karar veren DTP'li Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun kızı olan Çevre Mühendisi Nesrin Bedirhanoğlu ile İnşaat Mühendisi Alican Taş yapılan düğün töreni ile hayatlarını birleştirdi. Elazığ'da görev yapan Çevre Mühendisi Nesrin Bedirhanoğlu ile Van'da görev yapan İnşaat Mühendisi Alican Taş için akşam saatlerinde Öğretmen Evi'nde yapılan düğün törenine Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim

Belenli, belediye başkan yardımcıları ve çalışanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere verilen akşam yemeğinin ardından başlayan düğünde Kürtçe dualar okundu. Düğün töreninde davetliler ses sanatçılarının okudukları Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Daha sonra sahnenin ortasına kurulan sandalyelere oturtulan gelin ve damadın etrafına yanan mumlardan bir çember oluşturularak ellerine kına yakıldı. Yapılan kına merasiminin ardından Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, gelin-damat ve davetlilerle kol kola girerek okunan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. Gece geç saatlere kadar süren düğün töreninde Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, gelin ve damada Cumhuriyet altını takarken, davetliler ise geline para taktılar. Düğün töreninde Kürtçe bir

konuşma yapan Başkan Bedirhanoğlu, düğün törenini yaz aylarında yapmayı düşündüklerini ancak cenazeler ve taziye olduğu için ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Hakkarililerinin akrabaları olduklarını bildiren Bedirhanoğlu, Hakkarilileri ailesi ve kardeşleri olarak gördüğünü söyledi.

MÜHENDİS ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN
MÜHENDİS ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN
MÜHENDİS ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 13:00:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 08:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?