4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Musluklardan kan kırmızı su aktı

Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi'nde 5 evdeki içme suyu şebekesinden su yerine kana benzer kırmızı yabancı bir maddenin gelmesi aileleri şaşırttı.
Mahalle sakinlerinden Çiçek Alpsar ve komşuları olan 5 aile akşam saatlerinde musluklarını açınca kan renginden kırmızı bir suyla karşılaştı. Suları bidonlara dolduran aileler tahlil için ilgili birimlere göndereceklerini belirtti. İHA muhabirine açıklamada bulunan aileler, ilk defa musluklarında kan rengi su aktığın anlattı. Aileler, "Muslukları açınca neye uğradığımızı şaşırdık. Bir süre akan kırmızı renkteki su daha sonra çamura dönüşerek, aradan kısa zaman geçtikten sonra düzeldi. Suyu bidonlara doldurarak tahlil için beklettik. Bazı mahalle sakinleri ise kırmızı suyu benzine benzediğini iddia etti" dedi.
Hakkari Belediye Başkan Vekili İsmail, Akboğa ve Başkan Yardımcısı İsa Bor ise, ailelerin kendi içme suyu şebekesinde bir sıkıntının olabileceğini belirterek, depolarında böyle bir kirliliğin olmadığını söyledi. Başkanlar, "İlde çok sayıda kaçak içme suyu hattı var. Bu ailelerinde aboneleri eski olabilir. Kırmızılık bundan çıkmış alabilir diye düşünüyoruz. Ailenin aldığı su numunesini alıp tahlil ettireceğiz" şeklinde konuştu.
Belediye yetkilileri ile görüşen basın mensuplarına tepki gösteren Belediyenin İçme Suyunda Sorumlu bir personel ise, söz konusu ailelerin ve gazetecilerin kendilerine bir komplo kurmuş olabileceği iddiasında bulundu. Gazeteciler ise, işlerinin araştırmak ve doğruyu bulmak olduğunu belirterek, belediye binasını terk etti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 17:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?