5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

MYO yolu kısalıyor

HAKKARİ MESLEK YÜKSEK OKULU YOLU KISALIYOR

Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu (MYO) yolunun 2,5 kilometreden 1,5 kilometreye düşürüleceği belirtildi.

Karşıyaka Mahallesi'nde hizmet veren ve yaklaşık bin 700 öğrencisi bulunan okulun yolu, Babiş Deresi üzerinde yapımı süren 3 metre uzunluğunda, 10 metre yükseklikte ve 8 metre genişlikteki köprü sayesinde kısalacak.İHA muhabirinin görüştüğü MYO Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar, yapımı süren köprünün tamamlanması halinde şehir ile okul arasında buluna 2,5 kilometrelik yolun 1,5 kilometreye düşeceğini belirtti. aşar, Öğrencilerimiz bir süreden beridir ulaşım sorunu ile karşı karşıya bulunuyordu. Mezran

Mahallesi yurt kurda kalan öğrenciler de Babiş Deresi üzerinde köprü olmadığı için mahalleyi dolanarak okula geliyorlardı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için 2003 yılında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın katkıları ile bir asma köprü yapıldı. Derenin kabarması sonucu bu köprü tahrip oldu. Okul olarak bu yıl Mezran Mahallesi ile okulumuzu bir birine bağlayacak bir köprü yaptık. Köprünün kısa sürede hizmete geçeceğini umut ediyoruz. Hizmete girmesi halinde ise, şehirle okulumuz arasında bulunan yol

2,5 kilometreden1,5 kilometreye düşecektir. Böylece ulaşım sorunu da ortadan kalkacaktır. Mezran Mahallesi Yurt-Kur binasında kalan öğrencilerimizde eskiden 2 kilometre yol kat ederken yapılan köprü sayesinde 5 dakikada okula ulaşabileceklerdir. Çalışmalarımız bununla sınırlı değil, ek derslik yapıyoruz. Bunun dışında da çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolu çalışmalarımız bulunmaktadır. Hakkari ve Hakkari'de okuyan öğrencilerimiz hizmetin en güzeline layıktır" dedi.

MYO öğrencileri ise, yapımı süren köprünün bitirilmesi halinde yollarının daha da kısalacağını belirterek, bu çalışmadan dolayı okul yönetimine teşekkür ettiler.

HAKKARİ MESLEK YÜKSEK OKULU YOLU KISALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 15:31:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?