2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

MYO'da Nevruz kutlamaları

Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğrenci Konseyi, 21 Mart Nevruz Bayramı'nı düzenledikleri bir şenlikle kutladı.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) binası yanındaki boş alanda düzenlenen Nevruz kutlamalarına çok sayıda öğrenci katıldı. Burada bir araya gelen kız ve erkek öğrenciler alana getirdikleri araba lastikleri ateşe verdiler. Öğrenciler, Nevruz ateşi çevresinde halaylar çekerek üzerinden atladılar.

Düzenlenen şenlikle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MYO Muhasebe Bölümü öğrencilerinden Rauf Ertunç, tüm dünyada kutlanan Nevruz Bayramı'nın tüm halkların kardeşliğin bayramı olduğunu belirterek, "Buradan bütün dünyaya ve Türkiye'ye sesleniyorum. Gelin Hakkari'deki bu hakların kardeşliğini görün. Türkiye'nin değişik illerinden gelen farklı dillerdeki öğrenciler burada Nevruzu kardeşlik içerisinde kutluyoruz. Nevruz Bayramı'nın olaysız ve barış içerisinde geçmesini temenni eder, tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

Öğrencilerin Nevruz Bayramı kutlamaları daha sonra okul salonunda verilen konser ve şiir dinletisi ile devam etti.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çıkabilecek olası olaylara karşı kutlamaları uzaktan takip ederek çevrede güvenlik önlemleri alması ise dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 20:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?