3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Nasihatler muhtarları duygulandırdı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, veda için bir araya geldiği muhtarlara nasihatlerde bulunarak güvenliği sağlamak için ölümüne görev üstlenen ve her bir kıymetli bir mücevher taş olan vatan evlatlarına sahip çıkmalarını, çocuklarını iyi yetiştirmelerini istedi.


İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu kentten ayrılmadan önce düzenlenen vedalaşma töreninde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Valilik toplantı salonunda yapılan gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, askeri birliklerin bulundukları yerlerde ölümüne görevler üslendiği belirtti. Vatan evladı olan her askerin kıymetli bir mücevher taş olduğunu belirterek, "Sizlere nasihatim güvenliğinizi sağlamak için bölgemizde bulunan güvenlik kuvvetlerine sahip çıkın sonların yanında ve yakınında olun onlar sizin huzurunuzun sağlanmasıyla ilgili onlar önemli görevler yapıyor.

Nerede görürseniz onlara mutlaka hoşgörünüm yaklaşımı içinde olun ve sizin emniyetiniz için burada olduğunu unutmayın. Onlar zaten görevlerini en güzel yapacak şekilde gerekli organizasyonu yapmıştır. Nasıl ki kıymetli taşlarımızı, altınımızı yüzüğümüzü veya ziynet eşyamızı koruyorsak bu vatan evlatlarımızı da bizim birer pırlantamız birer taşımız olduğunu düşünerek koruyalım. Bizim vasiyetimiz olmaz nasihatimiz belki olur. Nasihatim sizin güvenliğinizi sağlamak için bölgemizde bulunan güvenlik kuvvetlerine sahip çıkın onların yanında ve yakınında olun. Yine size nasihatim hangi şartlarda olursa olsun vatanımızı sevelim, Cumhuriyetimizi onun kanunlarını, atalarımızın hepimize miras olarak bıraktığı unutmayalım. Bayrağımıza, vatanımıza ve Cumhuriyetimize sadakatle bağlılığımızı hangi şartlar altında olursa olsun kaybetmeyelim. Ben giderken üzüntü duymuyorum. Geldim, çalıştım sizlere hizmet ettim ve gidiyorum"


HAKKARİ'DE BİNE YAKIN HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİK
Hakkari'de görev yaptığı süre içersinde gerçekleştirdikleri hizmetlere de değinen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, hükümetin, Köylerin Altyapısı Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, İl Özel İdaresi Köye Hizmet Götürme Birliği'nin kendi sağladığı imkanlarla köylerde çok büyük hizmetler yaptığını belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Geldiğimde 25 köyün içme suyu vardı. Bugün itibarı ile yerleşime açık olan 102 köyün yaklaşık 85'inde içme suyu şebekeli olarak var. 377 mezramız var, neredeyse tamamına içme suyu ulaşmıştır. Kanalizasyon ve sulama suyu ile ilgili olarak 200'e yakın projemiz bulunmaktadır. İnanıyorum bu projeler en yakın zamanda hayata geçirilecektir.

Köylerimize ve mezralarımıza nasıl şebekeli su verdiksek, inşallah bundan sonra da o köy ve mezralara kanalizasyon ve sulama suyu da ulaştırılacaktır. Yolların yapılması ve genişletilmesi, köprülerin yapılması gibi bine yakın hizmetler yapıldı. Bu projeler devam edecek. Yaşatılması da köy muhtarlarının takibi sonucu olacaktır. Geldiğimizde köy ve mezralarda okullar yoktu, 50'e yakın yeni okul yaptık. Sağlık ocaklarının tamamı onarıldı ve prefabrik okullar yapıldı. Hakkari Türkiye'nin en modern 2 hastanesine kavuştu. Yapılan hizmetleri saymakla bitmiyor. Özelikle Berçalan-Van yolu Hakkari'nin hayat damarıdır. Yolun bitmesine az kaldı, asfalt ihalelerini yapılmış. Yolun bitmesine 1 kilometre kalmıştır"


SİZDEN TEK İSTEĞİM ÇOCUKLARINIZI İYİ YETİŞTİRİN
Muhtarlardan bir istediğinin daha olduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, bunun da çocukların eğitimine büyük önem vermeleri olduğu söyledi. Muhtarlara, çocukların eğitimine önem vererek iyi yetiştirmelerini isteyen Vali Nasuhbeyoğlu, "Buraya geldiğimde lise çağındaki çocuklarımızın okuma oranı yüzde 59' iken şimdi yüzde 74'de, ilköğretim de çocuklarımızın ise okuma oranı yüzde 80 civarındandan yüzde 99 oranına çıkmıştır. Bu da Türkiye ortalamasını geçti demektir. Okul öncesinde 2002 yılında rakam yüzde 2 iken şuan da ise yüzde 25 oranındadır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?