4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Nasuhbeyoğlu Berçelan'daydı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari-Van arasındaki karayolu ulaşım süresini 4 saatten 1 saat 15 dakika indirecek Berçelan yaylasındaki yol çalışma bölgesinde incelemelerde bulundu.


Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi Müdürü Süleyman Kaya, Berçelan yaylasının 2 bin 700 rakımlı bölgesinde devam eden Hakkari-Van karayolundaki çalışmaları soğuk havaya rağmen kara bata çıka denetledi, yol ekibine teşekkür etti. Elindeki fotoğraf makinesi ile yüksek kesimlerde karlı Hakkari manzaralarını çeken Vali Nasuhbeyoğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Nasuhbeyoğlu, Hakkari-Van karayolunun hizmete girmesi halinde Hakkari'nin Van'a en kısa yolda ulaşımını sağlayacağını ve bunun Hakkari'ye büyük getirisi olacağını belirtti. Hakkarili vatandaşlarımız en az 3 yıl içerisinde standardı çok yüksek bir yola kavuşacağını ifade eden Nasuhbeyoğlu, bunun Hakkari'nin iç turizm açısında da çok getirisi olacağını ifade etti. Vali Nasuhbeyoğlu, şöyle konuştu:


"Yayla ve kış sporları turizmi açısından da Berçelan yaylamız ve çevreleri 20 Haziran'a kadar kayak yapılabilen bir bölge. Biz İl Özel İdaresi olarak, yolun üst havzasında turistlerimizin kış sporları için helikopterle gelebileceği, küçük uçakların inip kalkabileceği bir hava alanı inşa etmeyi planlıyoruz. Yüksekova ilçemizin hava alanı ayrıca inşa edilecek. Hakkari'nin mevcut potansiyeline bakacak olursak Sat Gölü, Cilo Dağı, buzullar ile kış sporlarına, yayla turizmine müsait olan çok güzel yaylalar var. Ayrıca Yüksekova'da uluslararası anlamda kış sporları turizmine cevap verecek nitelikte ovanın hep üst havzasında 40-50 tane kış sporları merkezi ve 5 yıldızlı oteli yanyana yerleştirecek şekilde bir platform var. Uluslararası turizmcilere bir mesaj göndererek oraları bu kış şartlarında gezmelerini, önümüzdeki birkaç yıl içinde de yatırımlarını planlamalarını öneriyorum. Biz de Hakkari Valiliği olarak onlara her türlü desteği verelim Biz bu destekleri onlar adına hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden takip ederiz ve iyi bir işbirliği ile Hakkari'yi dünyanın gözbebeği haline getirebiliriz."


Yolun tamamlanması için yaklaşık 20 milyon YTL civarında bir masraf yapılacağını, ancak karayolunun hizmete girmesi ile bu parayı 6 ayda kesinlikle amorti edeceğini anlatan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu "Bu yolla birlikte en önemlisi kış tehlikesinden kurtulmuş olacağız. Hakkari sınırları içinde bizim tespit ettiğimiz 14 tane kış tüneli yapılması gereken yer var. Yine çığa karşı önlem alınması gereken yer var. Bu yolumuzda çığ tehlikesi olan tek bir yer var. Orada da yolu 25 metre genişliğinde yapmak suretiyle bir cephe oluşturarak çığların daha az yolun kapanmasına neden olacak şekilde bir tertiplenmesini de ayrıca yapmış olacağız.

FEYZULLAH TAŞ -iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 16:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?