2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Necip 67. defa ameliyat olacak

Hakkari'de tandıra düşerek vücudunda birinci derecede yanık oluşan ve 12 yılda 66 operasyon geçiren 16 yaşındaki Necip Çetin, 67'nci defa ameliyat olmak için Ankara'ya gidecek.


Çetin ailesi bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1994 yılında Çukurca ilçesi Işıklı köyüne göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşti. Aile, kendi imkanları ile burada derme-çatma bir ev yaparak yaşam mücadelesi vermeye başladı. Anne Kittan Çetin, ekmek pişirip tandır evinden ayrılırken ablası ile tandırın başında bulunan 3 yaşındaki Necip aniden baş aşağı ateşin içine düştü. Çocuğunun çığlıklarını duyan anne Kittan, 1 metre derinliğinde olan tandırdan çocuğunu sağ çıkarmayı başardı ancak yüz ve
vücudunun bir kısmında birinci derece yanıklar oluşmuştu. İlk olarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne, oradan da Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük Necip, vücudundaki yaralar nedeniyle kendisinden ürken arkadaşlarıyla bir araya gelemiyordu. Geçirdiği 66 ameliyat sonrası yüzündeki yaraların bir kısmı iyileşen Necip, yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başladı.


Hakkari Valiliği tarafından yol masrafları karşılanarak gittiği Ankara Numune Hastanesi'nde; 10 yılda sağ ayak ve bacağından 12, sağ kolundan 11, sağ elinden 9, sol gözünden 10, çenesinden 13 ve yüzünden 11 olmak üzere 66 ameliyat geçiren Necip, her geçen gün biraz daha iyileşiyor. Baba Abdullah Çetin, işsiz olduğunu ancak Ankara'ya giderek çocuğunun 67'nci ameliyatını maddi imkansızlıklara rağmen yaptıracağını belirtti. 18 nüfuslu ailesini aç bırakarak oğlunu tedavi ettirdiğini anlatan baba Çetin,
çocuğunun tedavisi için 2 ayrı bankaya borçlandığını söyledi. Mart ayında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde oğlunun sağ koluna plastik el takılacağını ve sağ ayağının 5 santimetre uzatılacağını ifade eden baba Çetin, çocuğunun tedavisi için hayırsever vatandaşlardan Türkiye İş Bankası 85000440668 No'lu hesaba yardımda bulunmalarını istedi.

İŞSİZ BABANIN 4 ÇOCUĞU OKULU BIRAKTI
Çocuğunun sağlığına kavuşması için büyük mücadele veren fedakar baba Abdullah Çetin'in 2 erkek ve 2 kız çocuğu ise maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Sariye (19) ve Kibar (18) ortaokulda, Agit (17) lise, Cüneyt (16) ise 5. sınıfta okulu bıraktı. Çetin ailesinin 2 kız ve 3 erkek çocuğu ise imkansızlıklara rağmen eğitimlerini sürdürüyor.


Bağlar Mahallesi Vali Orhan Işın ilköğretim Okulu'nda okuyan Necip Çetin, yanık yüz ve vücudunu gören arkadaşlarının kendisiyle oyun oynamadığını ve alay ettiğini belirterek çok üzüldüğünü söyledi. Bu duruma düşmeyi kendisinin de istemediğini belirten Çetin, sağlığına kavuşması için işsiz babasına hayırsever vatandaşların destek vermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 13:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?