3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

O bir Hakkari sevdalısı

Hakkari Üniversitesi (HÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, tam bir Hakkari sevdalısı olduğu ortaya çıktı.

Hakkari'yi çok sevdiğini anlatan ve burada görev yapmaktan mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bodur, kentin kışıyla, yazıyla, ilçeleri ve köyleriyle, heybetli dağları ve ihtişamlı doğasıyla keşfedilmemiş bir cennet olduğunu anlattı.

Hakkari'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu her fırsatta yenileyen Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, kimi zaman bahçede çocuklarla top koşturur, kimi zaman dağ eteklerinde sırt çantasıyla gezinir, kimi zaman gençlerle bilardo oynuyor, bazen de karda kayak kaymanın tadını çıkartıyor.

Prof. Dr. Bodur hoca ile ilgili görüşlerini belirten bazı üniversite çalışanları, kendisinin tam bir Hakkari sevdalısı olduğunu belirttiler. Üniversite çalışanları, ”Hocamız profesyonel resim çeker, şiir yazar, şarkı söyler, halay çeker, halk bilimi ile uğraşır, zamanı dolu dolu yaşar. Bembeyaz sakalları bir bilim adamı oluşunun kanıtı değil, duygusallığının sembolüdür. Ağlayanla ağlar, gülenle güler. Çok titizdir, araştırmacıdır. Bölgemizin konumu ve durumu bakımından yöre halkının fazlasıyla hakkettiği yaşamın gerçekleştirilmesini arzu etmektedir. Hakkari ve ülkemiz bunu hak etmiyor. Misafirperverliği, kaynaşma, dayanışma ve dostluğu burada gördüm. Üniversite bu kente çok şey katacaktır. Barışın geleceğinden, herkesin huzur içinde yaşayacağından eminim. Kalem silahı mutlaka bastıracaktır. Hakkari artık eğitimdeki başarısı ve güzellikleriyle anılacaktır diyor ve elinden geleni yapmaya çalışmak istediğini” belirttiler.

Bir süre önce Hakkari’den 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 600 rakımlı Merga Büta Yaylası'nda kayak tesisinde kayak yapan bilim adamı Prof. Dr. Bodur hocanın, yöre halkı ile kısa sürede kaynaştığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2012 Cumartesi 18:29:40
Güncelleme :2 Mayıs 2012 Çarşamba 11:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?