4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğrenci suyla otomobil çalıştırdı

Hakkari'de su ile otomobil çalıştırmayı başardığını söyleyen meslek yüksek okulu öğrencisi Veli Onan, "Motor, sistemin içerisindeki suyun verdiği enerji ile çalışıyor" dedi.

Hakkari Meslek Yüksek Okulu (MYO) Bankacılık Bölümü öğrencisi olan Veli Onan, aylardır üzerinde çalıştığı ve ismini 'Dev Petrol' koyduğu proje ile önemli bir buluşa imza attığını söyledi. Hazırladığı sistemi monte ettiği otomobilin suyla çalışmasını sağlayan öğrenci, başka araçlarda da uygulanabilecek tasarımını sır gibi saklıyor. Merzan Mahallesi'nde bir otomobile bidonla su doldurarak aracı çalıştırıp tur atmaya başlayan Veli Onan, ilgililerin projesine sahip çıkması halinde sistemin seri üretime
geçirilebileceğini söyledi.

Onan, suyun verdiği enerjiyle otomobili çalıştırmayı başardığını, artık araçlarda petrol kullanılmasına gerek olmadığını öne sürerek, "Sistemin içerisindeki su, büyük bir enerji veriyor. Motor bu enerjiyle çalışıyor. Sistem havayı kirletmediği için tam bir doğa dostu. Sistem araca bir tekerlek takacak kadar kolay monte ediliyor. Ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Hükümetimizin ilgileneceğine inanıyorum. Umarım bu icat ülkemize büyük bir mutluluk verir. Ülkemize ve tüm insanlara hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Su ile çalışan aracı görmeyen gelen bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ise arkadaşlarının icadından dolayı kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur seven IP: 78.161.85.xxx Tarih : 24.05.2008 13:44:44

cok beğendik tebrik ederiz