2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Öğrenciler çamurdan kurtuluyor

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri çamur deryası içersinde okula gelip giden öğrencilerin çilesine son verdi.

Bir süre önce İHA ekibi tarafından gündeme getirilen 'Çamurlu Yolda Eğitim Çilesi' haberi ses getirdi. Merzan Mahallesi Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda okuyan yaklaşık 150 öğrenci ve beraberinde bulunan öğretmenler çamur deryası içinde okula gelip gitmek zorunda kalıyorlardı. En ufak bir yağışlı havada ne araçlara, ne de yayalara geçit vermeyen okul yolu, eğitim ve öğretimde büyük aksamalara da neden oluyordu. Çamurlu yolda okula gelip giden öğrencilerin sıkıntılarının basında yer alması üzerine Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Okul yoluna gönderilen 2 iş makinesinin yardımıyla yolun yüzeyindeki çamur kaldırılarak, yola yeniden stabilize malzemesi çekilerek çamurdan arındırıldı.

Uğur Er ve Şaban Özatak isimli öğrenciler, birkaç gün öncesine kadar çamur deryası içinde okula gelip gittiklerine ve üst başlarının adeta çamurla kaplandığını belirterek, bundan dolayı ise ailelerinin kendilerine kızdığını belirttiler.
Öğrenciler, "Okula giderken ve gelirken çamurla mücadele ediyorduk. Üst başlarımız çamur olduğunda ailelerimizin görmemesi için kar yığınları ile temizlemeye çalışıyorduk. Bizim bu eğiti çilemiz ise basında yer almıştı. Önceki gün okulumuzun yolu çamurdan temizlendi. Bizi bu sıkıntıdan kurtaran Belediye Başkanlığı ekiplerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Mehmet Mehmetoğlu isimli mahalle sakini ise belediyenin maddi imkansızlıklar ve araç sıkıntısına rağmen okul yolunu çamurdan temizlediğini belirterek, yola yeniden stabilize malzemesi dökerek çocukları bu sıkıntıdan kurtardığını belirtti.
Mehmetoğlu,"Geçen son bahar aylarında burada bir okulun inşaatı yapıldı. Çıkartılan hafriyat okul yoluna döküldüğü için yağışlarla birlikte okul yolu bu hale geldi. Durumu öğrenen belediye ekipleri duruma el koyarak, okul yolundaki çamuru temizleyip, yeniden yolu yaptılar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 12:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?