4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğrenciler harabede ders görüyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Değerli Köyü'nde adeta harabeyi andıran bu okulda çocuklar ders görüyor.

Değerli Köyü'nde Washington Türk Kadınları Türk Çocuklarına Yardım Derneği tarafından 38 yıl önce yaptırılan okul, bugüne kadar tamir göremediği için adeta harabeyi andırıyor. Okulun dışında yaptırılan tuvaleti kullanılamaz durumda. Duvarların boyası tamamen dökülmüş.

KÖY MUHTARI BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZDI

Değerli Köyü Muhtarı Hakkı Budak, köyün 38 yıl önce yapılan okulun onarılması için sürekli girişimlerde bulundu. Sonuç alamayınca Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazıp gönderdi. İşte muhtarın Başbakan'ın Hakkari ziyaretini fırsat bilerek ona hitaben 21 Kasım 2005'te yazdığı o mektup:

''Yüksekova İlçesi Değerli Köyü Muhtarı olarak görev yapmaktayım. Muhtarlığıma bağlı Dişli, Köyücük, Aşağı Ölçek ve Yukarı Ölçek mezralarının bulunduğu bu Değerli Köyü'mde ve balı mezralarının zaruri olan ihtiyaçlarımızı makamınıza arz etmek isterim. 

Evvel emirde ilçemize hoş geldiğini ve bizleri şereflendirdiğinizi saygı ile arz ederim.
Sayın Başbakanım, Değerli Köyü'nde 1970 yılında bir deslik okul yapılmış halen toprak bina olarak bu sınıfta 90 öğrencinin eğitim yapıldığı, acilen Değerli Köyü'ne bu çocuklarımızın durumu nazara alınarak bir okulun yapılmasını,

Köyücük ve Dişli mezralarının yollarının stabilize olması nedeni ile kışın yağan karlar nedeni ile kapalı kaldığı ve hiç bir vasıtanın çalışmadığı bu durumun acilen bölgenin şartları nazara alınarak yolları olan 5 kilometrelik kısmın acilen yaptırılmasını, Yukarı Ölçek, Dişli ve Köyücük mezralarının içme suyu ihtiyacı bulunduğu bu köylerde yaşıyanların dere sularından içtikleri ve bunun da sağlığa ne kadar zararlı olduğunu takdirlerinize arz etmekteyim. Acilen içme sularının yaptırılması için ilgililere emirlerinizi bütün köy halkı adına durumu takdirlerinize saygı ile arz ederim.''

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?