4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğrenciler meydanlarda burs istediler

Yüksekova ilçesinde bir araya gelen yaklaşık 100 üniversite öğrencisi yaptıkları basın açıklamasıyla burs istediler.


Yüksekova Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına, üniversiteli öğrencinin yanısıra Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, İnsan Hakları Derneği Yüksekova Şube Temsilcisi Ferzende Yılmaz de katıldı.

Basın açıklamasını yıllarca ayakkabı boyacılığı yaparak okul okuyan ve geçen yıl üniversiteye yerleşen Recep Gürdal okudu.

Güral, Hakkari'nin her yıl ÖSS'de son sırada yer aldığını hatırlatarak, "Bizler kazanmanın bu kadar zor olduğu imkanlardan bu kadar yoksun kentin üniversiteyi çok zor koşullarda kazanan gençler olarak, milletvekillerimizden, kurumlarımızdan ve iş adamlarımızdan gerekli desteği görmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Türkiye'nin her ilinde öğrencilerini destekleyen vekiller, kurumlar ve kişiler varken bizler ne yazık ki bu destekten yoksun okumak zorunda kalıyoruz. Bir çok arkadaşımız maddi imkansızlıklardan dolayı ya bir üniversiteliye yakışmayan işlerde çalışmak zorunda kalmakta, ya da üniversiteyi bırakmayı düşünmektedir. Bu yüzden toplumun geleceği olan genç beyinlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyor ve herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Gürdal, çağrının amacına ulaşabilmesi için burs verilecek kişilerin öğretmenler ve muhtarlardan oluşan sivil bir kurulca belirlenmesini uygun gördüklerini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrullah balcı IP: 88.228.159.xxx Tarih : 7.09.2007 02:35:54

ben bolu abant izzet baysal üniversitesinde okuyorum sizlerden burs talep ediyorum çünkü bu bursa çok ihtiyacım var neden derseniz iki kardesiz ben üniveriste okuyorum ve kardesim bu sene dersaneye gidecek ve ailemin maddi sıkıntısı var simdiden tesekkür ederim basaralırınz devamını dilerim...