3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğrencilerden belediyeye protesto

Hakkari Belediyesi tarafından ruhsatları olmadığı için dün kapatılan 7 özel dershaneden 5'i bu sabah yeniden açılırken, halen kapalı olan bir dershanenin öğrencileri belediye önünde oturma eylemi yaparak kapatma kararını protesto etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Fahri Berkay başkanlığındaki ekip, belediye encümen kararı doğrultusunda ilde bulunan 7 ayrı dershaneyi, ani operasyonlar yaparak bazı eksiklikleri ve ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürlemişti. Bugün ruhsat işlemlerini tamamlayan 7 dershaneden 5'i açılırken, işlemlerini bitiremeyen 2 dershane halen kapalı bulunuyor. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanan dershane öğrencileri, oturma eylemi ile kapatma kararını alkışlarla protesto ederek, "Başkan buraya" sloganları attı. Daha sonra kapalı olan dershanenin önünde oturarak ders çalışan öğrenciler, dershane yetkililerinin gelmesiyle birlikte sessizce dağıldı.

Bazı öğrenciler, Öğretmenler Günü'nde belediyenin dershanelerini kapatmalarına bir anlam veremediklerini belirtti. Öğrenciler, "Bugün birçok dershane açılırken, bizim dershane halen kapalı. Bu bir çifte standarttır. Hakkari'de eğitim zaten yeteri derecede yok. İlimizin ÖSS sınavlarında sonuncu sırada yer alması bizi etkiliyor. Bir eksiklik varsa dershane ile belediyenin kendi arasında çözmesi gerekirdi. Kapatmalar çözüm değildir. Özelikle Öğretmenler Günü'nde böyle bir şeyin olmaması gerekirdi. Biz her gün dershanenin kapısına gelmeye devam edeceğiz. Açılmadığı takdirde belediyenin önünde ders işleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kazım Kurt ise son 3 aydır Fen İşleri, İmar ve Zabıta Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucunda, bazı dershanelerin ruhsatları olmadığı halde açıldığını tespit ettiklerini ifade etti.

Kurt, 300-400 öğrencisi olan bir dershanenin ruhsatı olmadan açılmasının kendilerini tedirgin ettiğini söyleyerek, "Bu öğrencilerin can güvenliği bizim için önemli. Bilindiği üzere bir süre önce Konya ilinde böylesi bir Kur'an kursunda bir patlama olmuş, bazı öğrenciler canlarından olmuştu. Öğrencilerin can güvenliği için biz bu kapatmayı gerçekleştirdik. Öğrencilerin de bizi bu şekilde algılamasını istiyoruz. Biz resmi kurum olarak yasal görevlerimizi yerine getirmişiz. Biz İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kurum olarak da görevimizi yerine getirdik. Teknik heyetin önerisini encümen kararı ile değerlendirmişiz ve kapatma kararı almışız. Öğrenciler bilsinler ki biz onların mağdur olmasından yana değiliz. Öğrencilerin bir yere yerleştirilme talepleri varsa yardım etmeye hazırız. Eksiklikler tamamlanmadan bu dershaneleri açmamız mümkün değildir. 7 dershaneden 5'i açıldı. Eksikliği bulunan 2 dershane ise halen kapalı bulunuyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:54:19
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 19:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?