5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Öğrencilere doğal afet semineri

ÖĞRENCİLERE DOĞAL AFETLERE KARŞI SEMİNER

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik doğal afetlere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili seminerler düzenleniyor.

Hakkari Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen seminerde öğrenciler, meydana gelebilecek olası doğal afetlere karşı bilgilendirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Teknisyeni İlhan Akbaş, deprem öncesi, sonrası ve sırasında neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilere aydınlatıcı bilgiler verdi. Seminerde, olası bir depremde eğitim gören minik öğrencilerin deprem esnasında korunması ve nasıl hareket edilmesi ile ilgili kısa bir tatbikat da yapıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Teknisyeni İlhan Akbaş, il ve İlçelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik doğal afetlere karşı seminerler düzenlediklerini söyledi. İlçelerde tamamladıkları seminerleri şimdi ise il merkezindeki okullarda uyguladıklarını belirten Akbaş, ''Buradaki amacımız öğrencileri olası doğal afetlere karşı bilgilendirmektir. Öğrencilere özellikle deprem öncesi, sonrası ve sırasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler aktardık. Doğal afetlerle ilgili aydınlatıcı bilgiler verdiğimiz öğrencilerimize daha sonra olası bir deprem sırasında nasıl korunmaları konusunda kısa bir tatbikat yaptırdık'' dedi.

ÖĞRENCİLERE DOĞAL AFETLERE KARŞI SEMİNER
ÖĞRENCİLERE DOĞAL AFETLERE KARŞI SEMİNER
ÖĞRENCİLERE DOĞAL AFETLERE KARŞI SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 17:43:01
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 12:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?