5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Öğrencilere halk kucak açtı

HAKKARİ HALKI ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇTI

Hakkarililer, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) kentte girecek olan ve kalacak yer bulamayan öğrencileri evlerinde misafir etmek için belediyeye akın ettiler.

Belediye Başkan Yardımcıları Metin Kazandıoğlu ve Cemil Karanfil başkanlığında belediye içinde ve dışında 'YGS Danışma Merkezi' kuruldu. Belediyeye gelen öğrenciler, başkan yardımcıları, zabıta ekipleri ile BDP görevlileri tarafından kapıda karşılandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirperverliklerini gözler önüne seren vatandaşlar, dışarıda kalan öğrencileri evlerine misafir etmek için belediyeye geldi. Vatandaşlar, barınma sorunu yaşayan öğrencileri evlerine götürmek için YGS Danışma Merkezi'ne

isimlerini ve telefon numaralarını bıraktılar. Şuana kadar 300 vatandaşın çevre ilçe merkezleri ve çevre illerden gelen 321 öğrenciyi evlerinde misafir ederek ağırladığı bildirildi.

Hakkarililere kendilerine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür eden öğrenciler, bu örnek davranışın Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığını belirterek, öğrencileri evlerine misafir eden ailelere teşekkür ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil ise, YGS'ye katılacak öğrenciler için her türlü önlemi aldıklarını belirterek, zabıta ekiplerinin tüm esnafları denetlediğini söyledi. Karanfil, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için belediyenin içinde ve dışında 'YGS Danışma Merkezi' kurduklarını ifade etti. Yer sıkıntısı yaşayan yaklaşık 150 öğrencinin kendilerine müracaat ettiğini belirten Karanfil, bu öğrencileri evlerinde misafir etmek için ise şuana kadar çok sayıda vatandaşın kendilerine başvurarak

öğrencileri evlerine götürdüklerini söyledi.

Evinde öğrenci misafir etmek için YGS Danışma Merkezi'ne gelen İzzettin Duman isimli vatandaş, kentte yeteri kadar otel ve pansiyon olmadığı için barınma sorunu yaşayan öğrencileri Hakkarililer olarak evlerinde misafir ettiklerini söyledi. Hakkarili çok sayıda öğrencinin memleketlerinden çok uzak illerde sınava tabi tutulmasına tepki gösteren Duman, "Batıdaki öğrencilerin çoğu memleketlerinde, bazıları ise memleketlerine yakın illerde sınava girecekler. Ancak bizim öğrencilerimizin çoğu çevre illerde

değil de, çok uzak illerde sınava girecekler. Bu da maddi ve manevi olarak kendilerini zarara uğratıyor. Bu uygulamaya bir türlü anlam veremiyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari'ye değişik illerden öğrencilerin akın etmesiyle birlikte Hakkari'nin cadde ve sokakları İstanbul Beyoğlu'nu aratmayan görüntülere sahne oldu. Aşırı kalabalıktan memnun olan vatandaşlar, bir anda ilin aniden canlanmasının sevincini yaşadıklarını belirttiler.

HAKKARİ HALKI ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇTI
HAKKARİ HALKI ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 20:24:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 22:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?