3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğrencilere ücretsiz internet

Hakkari'de özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan ücretsiz internet evine akın ederek burada ödevlerini yaparak ders çalışıyor.

Türk Telekom A.Ş. tarafından 2007 yılında başlatılan 'Her ilçeye bir internet evi projesi' kapsamında Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan İl Kültür Müdürlüğü Kütüphane bölümünde kurulan ücretsiz internet evine giden öğrenciler buradaki bilgisayardan yararlanıyorlar. Türk Telekom A.Ş. tarafından 20 bilgisayarla kurulan internet evine İl Kültür Müdürlüğü tarafından da 10 bilgisayar alınarak ilave edildiği belirtildi. Toplam 30 bilgisayarın bulunduğu internet evine akın eden öğrenciler hizmetten büyük memnuniyet duyuyorlar.

Ümit Duman ve Metin Demir isimli öğrenciler, maddi durumları iyi olmadıkları için buradaki internet evine gelerek ödevlerini yapmaya çalıştıklarını belirtti. Öğrenciler, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için daha önce öğretmenlerimiz tarafından verilen ödevlerimizi internet cafelere gidemediğimiz için yapamıyorduk. Şimdi ise açılan bu internet evine gelerek burada ödevlerimizi hazırlıyoruz. Bu internet evi adete biz öğrencilerin umudu oldu. Burada bir taraftan ödevlerimizi yaparken, diğer taraftan ise kitap okuma şansı da buluyoruz. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 14:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?