2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Öğrencilerin İsrail protestosu

Hakkari'de bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik bir öğrenci gurubu düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı protesto ederken araç trafiğini de alt üst ettiler.

Öğle saatlerinde okulların dağılmasıyla birlikte Konak Caddesi üzerinde aniden ortaya çıkan öğrenciler ellerindeki 'Filistin Halkı Yalnız değildir' pankartları ile sloganlarla İsrail'i protesto ettiler. Sloganlarla çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçen öğrencilere bazı vatandaşlarda destek verdi. Karla mücadele çalışmasının yapıldığı çarşı merkezinde yürüyen öğrenciler trafiği ise alt üst etti.

Araçların arasında sıyırarak yürüyüşlerini sürdüren öğrenciler Altay Caddesi üzerinde bulunan DTP parti binası önünde de bir süre İsrail'i protesto ettikten sonra sivil polislerin uyarısı ile birlikte caddede uzaklaştırılarak trafik akışı yeniden sağlandı.

Polislerin uyarısı üzerine yürüyüşe başladıkları Konak Caddesi üzerinde bulunan valilik önünden Cumhuriyet İlköğretim Okuluna doğru ilerlediler. Öğrenciler daha sonra burada sessizce dağıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?