2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Öğrencilerin seçim heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ’Okullarda Demokrasiyi Uygulama’ projesi kapsamında, Hakkari 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda meclis başkanlığı seçimleri yapıldı.

Seçim öncesinde aday olan bazı öğrenciler, oy toplamak için sınıfları tek tek dolaşarak vaatlerde bulunup arkadaşlarına çikolata dağıttı.

 5 günlük propaganda süresinin bitmesiyle birlikte duvar ve kapılara asılan afişler bugün akşam saatlerinde öğretmen ve öğrenciler tarafından sökülerek toplandı.

Okul kantininde sıraya dizilerek uzun kuyruklar oluşturan öğrencilerin oy kullanmasının ardından öğretmenler oy sayımına başladılar.

 Toplam 16 öğrencinin aday olduğu seçimlerde, kullanılan bin 310 oydan 14 tanesi geçersiz çıktı. Öğretmenler tarafından açıklanan oylama sonucunda, oyların 259’nu alan 7/B sınıfı öğrencisi Muzaffer Aksu Okul Meclis Başkanlığı’na seçildi.

 Meclis başkan yardımcılıklarına ise 209 oyla 8/A sınıfı öğrencisi İsmail Tatlı ile 157 oy alan 4/A sınıfı öğrencisi Melisa Acar seçildi.

23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Rahmi Taş ile Müdür Yardımcısı Sami Aktaş seçim sonrasında biraraya gelerek seçilen öğrencileri kutladılar.

 Öğrencilere seslenerek bir konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Sami Aktaş, seçimlerin bir yarış olduğunu belirterek, bu yarışın da anlamının çok farklı olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen seçimde amaçlarının okullarına daha kaliteli ve çağdaş bir eğitim vermek olduğunu anlatan Aktaş, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda en modern eğitim oluşturmak için öğrencilerin bir birleriyle yarıştığını ifade etti.

hakkari
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?