3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğrencilerin yurt sevinci

Hakkari Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıllığına tahsis edilen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü Yurdu’na öğrencileri yerleştirmeye başladı.

Bugün sabah saatlerinde Milli Eğitim İl Müdürü A. Hekim Turgut ile birlikte Merzan Mahallesi’nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hakkari Yurt Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Erdoğan Gürbüz, öğrencilerle biraraya gelerek sohbet etti. Köylerden gelerek lisede okuyan öğrencilerin kalacak yerleri ve yakınları olmadığı için kiraladıkları evlerde eğitimlerine devam ettiklerini dile getiren Gürbüz, yaptıkları girişimler sonucu yurdu öğrenciler için tahsis ettiklerini söyledi. Gürbüz, evlerinde bile bulamadıkları sıcak bir ortama ve yuvaya kavuşan öğrencilerin yeme-içme ve yatmalarının yanı sıra her türlü giyim ve kırtasiye malzemelerini de valilik olarak karşılayacaklarını anlattı. Gürbüz şunları söyledi:

"Bu yurdumuzda kız ve erkek olmak üzere toplam 250 öğrenci barınmaktadır. İleriki günlerde 500 rakamına ulaşacağımıza inanıyorum. Valilik olarak İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden karşıladığımız parayla Biçer Mahallesi’nde 500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu yapıyoruz. 5 katlı yurdumuzun 3. katı bitmek üzere. 2005 yılında hizmete açılacak yurdumuza öğrencilerimizi yerleştireceğiz. Sadece yolları bozuk. Bu yolu da belediye ile müştereken ıslah ediyoruz. Yöremizde kasımdan itibaren hava koşulları değişiyor. Bu nedenle asfaltlama çalışmalarını bu yıl yapma imkanımız yok. Öğrencilerimizin bütçesine uygun bir fiyatla servis yapan minibüsler ayarlayarak okula gidiş ve gelişlerini sağlayacağız."

Vali Erdoğan Gürbüz’ün girişimleri sonucu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendileri için tahsis edilen yurtta sıcak bir yuvaya kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrencilerden Lezgin Can, Naci Dayan, Eyüp Bor, daha önce kiraladıkları evlerde kalarak eğitimlerine devam etmeye çalıştıklarını belirttiler. Öğrenciler, "Bazı arkadaşlarımızı yakınlarının yanlarına yerleşmişlerdi. Birçoğumuz ise kiraladığımız evlerde kalıyorduk. Ancak burada kira ücretleri çok yüksek olduğu için bunun altından kalkamıyorduk. Yurda yerleştirilmeseydik okulu bırakmaya niyetliydik. İlimizin, ÖSS’de son sırada yer almasının nedenlerinden biri de öğrencilerin kötü koşullarda eğitim görmeleriydi" şeklinde konuştular. Vali Gürbüz daha sonra yurttaki yemekhaneyi de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

hakkari
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 16:58:44
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?