2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Öğretmen açığı büyüyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Ata, öğretmen açığının ikinci dönemde daha da arttığını belirtti.

Altay Caddesi üzerinde bulunan şubede bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı İsmail Ata, bir önceki döneme göre bin civarında bir öğretmen açığı ile dönemin tamamlandığını ifade etti. Eğitimde başarısızlığa yol açan etmenlerden birinin de sürekliliğin olmaması olduğunu söyleyen Ata, pansiyon yetersizliğinden dolayı dışardan gelen öğrencilerin uygun olmayan barınma ortamlarında kalmalarına yol açtığını kaydetti. Ata, “Bu yaşanan olumsuzluklara personel ve fiziksel ortam yetersizliklerini de eklediğimiz zaman çok da iç açıcı olmayan bir dönem geçirdiğimizi gördük” dedi.

Özür durumundan dolayı yaklaşık 90 civarında öğretmen il dışına tayin olduğunu belirten İsmail Ata, Milli Eğitim Bakanlığı'nın şubat ayında 8 bin öğretmen alınacak açıklaması da geçekçi bulmadığını belirtti. Ata, “Herkes biliyor ki bir tane dahi yeni öğretmen bu dönemde alınmamaktadır. Sadece sözleşmeli çalışan öğretmenlerin kadroya geçirildiği bir atamadır. Hatta bunun sonucunda Hakkari'de öğretmen açığı daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 13:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?