4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğretmen atamalarına tepki

KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata, sözleşmeli öğretmen atamalarına tepki göstererek, "Eğitimde kadrolu istihdam benimsenmelidir" dedi. 

Altay Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubeler Platformu Bürosu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Dönem Sözcüsü İsmail Ata, yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisinin peş peşe gelen zamlarla ekonomik olarak ciddi bir darboğaza girdiklerini belitti. Hükümetin 2009 yılı için belirlediği zam oranının ise şimdiden buharlaştığını iddia eden Ata, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süredir benimsemiş olduğu sözleşmeli öğretmen istihdamı politikası ile eğitimin niteliğinin daha da kötüleşmesinin önünü açmıştır. 2003 yılından bu yana benimsenen sözleşmeli öğretmenlik uygulaması, öğretmenlerin iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalıştırılması anlamına gelmektedir" dedi. 

Eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmenler olduğunu belirten Ata, eğitimin niteliği, öğretmenin niteliği ile doğru orantılı olduğunu kaydetti. 

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öğretmenlik mesleğinin niteliği, düzenlilik ve süreklilik gerektirdiği açıkça belirtildiğini anlatan Ata, "Buna rağmen bakanlığın sözleşmeli öğretmen istihdamında ısrarcı olması anlaşılır değildir. Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut hakları ve çalışma koşulları ile öğrencilerimize yeterince faydalı olmaları mümkün değildir. Bütün öğretmenlerin kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak çalıştırılması sadece öğretmenlerin iş güvencesi açısından değil, aynı zamanda eğitimin niteliği açısından da zorunludur. Eğitimde sözleşmeli ve güvencesiz çalıştırma uygulamalarının başından bu yana karşı olan Eğitim-Sen'in, tek amacı eğitim emekçileri arasındaki dayanışmayı yok ederek, onları birbiriyle rekabete zorlayan tüm güvencesiz istihdam biçimlerine son verilmesidir. Herkesin kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını savunmaktadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 15:57:28
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 16:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?