4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğretmen halayı

Hakkari Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından dün gece düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılan öğretmenler, saatlerce halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Akşam saatlerinde Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemekli müzikli şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Gecede konuşan Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, öğretmenler olarak kendilerinin demokrasilere şekil ve yön veren insanlar olduğunu belirtti.

Hakkari'ye eğitim alanında getirdikleri hizmetlerin birçok ilde olmadığını belirten Aydın "Benim bugün bilgisayarsız, hatta internetsiz okulum yok. Bu yıl Hakkari'de cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yatırım ve öğretmen ataması gerçekleştirdik. Başöğretmen Atatürk'ün dediği gibi irfanı ve vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Öğretmenin görevi okul duvarı ile başlamaz, zille de bitmez. Öğretmen burada eğlenmesini de bilmeli, cadde ve sokakta yürürken de öğretmen olduğunu hissetmeli. Hakkari ulusal basında veya görsel medyada anlatıldığı gibi korkulacak ve çekinecek bir yer değildir. Bu ön yargının bitmesini diliyorum" dedi.

Eğlence programını düzenleyen Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Turgut ise, ülkenin dört bir köşesinde meslek aşkı ile gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar öğretmenlere minnettar olduklarını belirterek bu vesileyle tüm meslektaşlarının öğretmenler gününü kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Hakkarili sanatçılar Fuat Ege ile Fikret Kaval'ın söylediği birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenen öğretmenler adeta kendinden geçti. İstanbul ve Antalya gecelerini aratmayan gecede, çalınan müzik eşliğinde halay çekerek misket havası oynayan öğretmenler üzerlerindeki iş stresini atmaya çalıştılar. Adeta birbirinden geçen öğretmenler, yöreye ait oyunlara ayak uydurarak eşlik etmeye çalışması ilginç görüntülere sahne oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programında bir araya gelen genç öğretmenler, batıdaki eğlence mekanlarını aratmayan bir gün gece geçirerek eğlenmenin tadını çıkardılar. Gece geç saatlere kadar devam eden gecede, halayın başını çeken Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın öğretmen ve öğrenci velileriyle birlikte yöreye ait bir birinden güzel oyunlar sergiledi.

Antalya'dan gelerek İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Yaprak Zengin isimli öğretmen, "Öğretmenler günü Türkiye'nin her yerinde nasıl kutlanıyorsa burada da öyle kutlanıyor. Burası güzel bir yer. Yaşam koşulları Türkiye'nin her yerine göre biraz zor olsa da burada öğretmen olarak çalışmak gurur verici. Tüm öğretmenlerimizin burada en azından bir ay geçirmesini diliyoruz. Buraları gelip görmeli herkes" şeklinde konuştu.

Hakkari Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görev yapan Adanalı Nilgün Daracı isimli öğretmen ise, Hakkari'de bulunmaktan çok memnun olduklarını belirtti. Daracı, "Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi öğretmenler yeni nesil yetiştirici insanlardır. Biz bu durumdan çok mutluyuz. Bütün meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?