3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğretmen ve öğrencilerden şiir dinletisi

Hakkari Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında bir şiir dinletisi düzenlendi. 

Kasım ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği 'Sağlıklı Beslenme' konulu bilgi yarışmasında merkez birinci bölge okulları arasında birinci olan okulda düzenlenen şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinliğe İl Defterdarı Necmettin Arin ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programa, davet edilmelerine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden hiçbir yetkilinin katılmaması ise dikkat çekti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Naif Turgut, öğretmenlik mesleğinin zorluğundan bahsederek Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün bugün ile anılmasının kendilerine gurur verici olduğunu söyledi. 

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Nirgül Akpınar ise Muğla'dan 4 yıl önce öğretmenliğe ilk atandığı Hakkari Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu'ndaki görevine büyük zevkle başladığını belirtti. İlk atandığında yaşadığı endişelerine rağmen hem görevine hem de okuluna kısa sürede bağlandığını ifade eden Akpınar, huzurlu bir 4 yılı geride bıraktığını söyledi. Öğretmen mesleğinin okula gelip gitmenin dışında, çocuklara sevgi gönlünü açarak onlara en iyi eğitimi vermekle huzur verdiğini söyleyen Akpınar, kendi çocukları ve ailesi gibi gördüğü öğrencileriyle burada son derece mutlu olduğunu kaydetti. 

Kasım ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği 'Sağlıklı Beslenme' konulu bilgi yarışmasında merkez birinci bölge okulları arasında birinci olan öğrencilere hediyelerini Defterdar Necmettin Arin verdi. Öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı hazırladıkları şiir dinletisinin ardında minik öğrenciler öğretmenlerine sevgilerini açıklayarak çiçeklerini sundu. Çiçekleri sunan minikleri öperek bağırlarına basan öğretmenler salonda büyük alkış aldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?