4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğretmene hasret çocuklar

Hakkari'nin Oğul köyü Göze mezrasında yaptırılan modern okul, atanan öğretmenin gelmemesi nedeniyle okumak isteyen çocuklara çare olamadı. 

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan 10 hanelik Göze mezrasındaki 2 derslikli ilköğretim okulunun 11 öğrencisi, halen ders başı yapamadı. Sabah saatlerinde formalarını giyerek okula gelen öğrenciler, kapalı kapıyı görünce evlerine geri dönüyor. 

Gülşin ve Çiğdem Adıyaman isimli öğrenciler, yaklaşık 1 aydır okulun önündeki merdivenlerde oturarak öğretmen yolu gözlediklerini söyledi. 

Abdulkerim ve İbrahim Adıyaman isimli köylüler ise bir süre önce valilik tarafından köylerine modern prefabrik okul ve lojman yapıldığını ancak öğretmen gönderilmediğini söyledi. Kürtçe olarak okul sorunlarına değinen bir köylü kadın ise okumadıkları için cahil kaldıklarını belirterek devletin okul yapmasına rağmen yetkililerin öğretmen göndermediği savundu. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şevki Aydın ise eğitim ve öğretimin başında söz konusu mezraya atadıkları öğretmenin görev yerine gitmediğini, başka bir öğretmenin atanması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?